1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Ha sokáig tart a vízzel telített levegőmentes állapot, abba a növény belefulladhat. amennyiben dézsában van a citrom érdemes kiemelni a vízből.
A hirtelen téli levélhullást több tényező is kiválthatja, gyanakodhatunk a kevés fényre és a túl sok tápanyagra (télen egyáltalán nem kell tápoldatozni), vagy ami a leggyakrabban előfordulhat, hogy huzatot kap a növény, ami levélhullást okozhat. Tavasszal a kopasz ágvégek levágásával serkenthető a növekedés.
Ha nem teszi ki a leandert a szabadba még hidegben, akkor nem probléma, hogy már most megjelennek rajta a bimbók. Értelem szerűen hamarabb is fog virágba borulni.
Az aréka pálma vagy más néven bétel pálma (Areca catechu) a félárnyékos vagy világos helyet, minimum 18 fokot, és a magas páratartalmat részesíti előnyben. Tálkájában akár folyamatosan állhat a víz, a pangó vízre nem érzékeny, s ez legalább a páratartalmat is növeli. A sárgulásnak valószínű, hogy az alacsony páratartalom lehet az oka, ezen kéne javítani permetezéssel, párologtató elhelyezésével.<p>A kókuszpálmához hasonlóan érzékeny növény.
A növény a korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) rövidnappalos növény, ezért csak úgy bírható virágzásra, ha napi 14 órán keresztül 6-8 héten át teljes sötétségben tartjuk. Mivel ezt sokan macerásnak tartják, elvirágzás után egyszerűen megválnak növényüktől. A fagyos huzatot egyik növény sem szereti, ezért szellőztetéskor érdemes arrébb helyeznünk őket.