-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Autófényező
-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
P2P Process Manager
2025. 02. 19
-
Gyártósori kisegítő
2025. 02. 19
-
Ingatlantanácsadó / ingatlanértékesítő
2025. 02. 19
-
Méréstechnikus szakértő
2025. 02. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Hogyan készítsük a rakott padlizsánt?
Kelet-Indiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.
A padlizsán bokra 40-100cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a padlizán sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű.
Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem. Kitűnő és laktató egytál étel készíthető belőle, ha rizzsel, hússal kombináljuk.
A következő recept egy vega verzió, padlizsán, paradicsom, mozzarella sajt és paradicsom szósz kell hozzá: