-
Bútorasztalos
-
sofőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Asztalos
-
Kártevőirtó
-
Mérlegképes Könyvelőt Keresünk Azonnali Kezdéssel Heti 4 Napban
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő IX.ker.
-
Robothegesztő gépkezelő
2024. 03. 12
-
Hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó ügyintéző
2024. 03. 19
-
Php Fejlesztő
2024. 03. 19
-
Nehézgép kezelő
2024. 03. 19
-
Fűrészgép kezelő
2024. 03. 19
-
Villanyszerelő / Műszerész
2024. 03. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hogyan készítsük a rakott padlizsánt?
Kelet-Indiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.
A padlizsán bokra 40-100cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a padlizán sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű.
Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem. Kitűnő és laktató egytál étel készíthető belőle, ha rizzsel, hússal kombináljuk.
A következő recept egy vega verzió, padlizsán, paradicsom, mozzarella sajt és paradicsom szósz kell hozzá: