-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Hentes, konyhamészáros
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Óvodapedagógus
-
Vagyonőr Tiszafüred
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Investment sales support
2024. 09. 13
-
Fuvarszervező
2024. 09. 12
-
SAP Business Process Manager
2024. 09. 13
-
Prémium Banki Tanácsadó - Ferenciek tere
2024. 09. 13
-
Karbantartó mérnök
2024. 09. 13
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hogyan készítsük a rakott padlizsánt?
Kelet-Indiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.
A padlizsán bokra 40-100cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a padlizán sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű.
Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem. Kitűnő és laktató egytál étel készíthető belőle, ha rizzsel, hússal kombináljuk.
A következő recept egy vega verzió, padlizsán, paradicsom, mozzarella sajt és paradicsom szósz kell hozzá: