1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
A felvételek a szőlő fakórothadás betegségére utalnak. A Coniella diplodiella gomba elsősorban jégverés után szokott fertőzni, különösen csapadékos időjárással párosulva. Házikertben elegendő védelmet nyújt, ha a beteg fürtrészeket, bogyókat eltávolítják, kimetszik. A beteg összegyűjtött növényi részeket a további fertőzés megelőzése érdekében ajánlott megsemmisíteni (elásni). Édenkertész
A következő linkeket ajánlom a probléma megoldására: http://www.edenkert.hu/edenkertesz/diszfa-es-cserje/koreai-jegenyefenyot-hogyan-lehet-magrol-ultetni/824/ http://www.edenkert.hu/edenkertesz/diszfa-es-cserje/hogyan-lehet-a-fekete-fenyot-magrol-szaporitani-es-utana-eletben-tartani/293/ Üdvözlettel, Édenkertész
Ha le tudná fényképezni a madárkát, egész biztosan meg tudnám mondani, ki lehet. De így tudnom kéne, hogy folyamatosan, szaggatottan, szünetekkel, magas, netán mély hangon sípol az a madár? Reggel egyáltalán nem ad ki hangot? Édenkertész
Az almafélék termését a Monilia fructigena gomba szokta megfertőzni, de mindig csak sérülés nyomán. Leggyakrabban az almamoly lárva rágása körül indul meg a barna, gyorsan növő barnulás, a termés pusztulása. A gyümölcsöt a moníliás rothadástól úgy tudja megvédeni, ha almamoly rajzásakor permetezi a gyümölcsöt. Három nemzedéke fejlődik ki évente, legalább 3 alkalommal szükséges a kémiai védekezés ellene.
Megértem, hogy nem érzi fair dolognak, amiért a ciprusaik beárnyékolják az ön kertjét, de ezt csak úgy tudja megoldani, ha tudatja velük sérelmét. A növények visszavághatók egy olyan magasságra, ami nem zavaró a fény tekintetében, ugyanakkor egészségesen elszeparálja a szomszédokat. Vagy valamilyen vegyszeres megoldásra gondol? Azzal talán egykettőre kapna elegendő fényt a kert, de ugyanilyen sebesen kiásná a csatabárdot is. Édenkertész