1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Nagyon köszönjük, a klassz tippet, írunk róla! Édenkertész
Kerülni kell a tűző napot az elhelyezésnél, és nem szabad túlöntözni. Nagyon erős fényben, főként ha ablakon keresztül is rá tud sütni a nap gyakran világos leveleket fejleszt, és ugyanez történhet a túlöntözésnél is. A Zamioculcas igen jó szárazságtűrő, a kimondottan ritka öntözéssel szebb növény nevelhető belőle, mint a gyakorival.
A kék áfonya kifejezetten savanyú kémhatású talajban érzi jól magát, ennek hiányában sárgulhatnak levelei. Amennyiben 2 évnél régebben van ugyanabban a talajban, tőzeggel kevert új talajba ültesse át. Wuxal szuper komplex műtrágyaoldattal 2 hetente öntözze be földjét, így megelőzheti az esetleges tápanyaghiányt. A japánjuhar leveleit a nyári hónapokban a tűző nap gyakran leégeti. Sajnos ez a növény nem bírja a forróságot. Ha edényben neveli, helyezze a nyári hónapokban félárnyékos helyre, déli órákban ne érje közvetlen napfény. A szabdföldbe kiültetett növénynél a kritikus hetekben árnyékolja a juhar lombját.
Valamilyen aerosollal be kellene fújni a járatba, a fészket pedig egyszerűen leverni. Számtalan készítmény van a piacon, Biolit, Protect, Vape, Raid...
Kérem küldjön fényképet a betegségről, a tünetekről! Valamint szíveskedjen tájékoztatni, hogy hol él a növény (talajban vagy dézsában), mióta van ott, és hogyan kezeli. Édenkertész