1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Nagyon szép lehet, mert a csavart mogyoró ágai dugóhúzószerűen megcsavarodottak. A napos helyet szereti. Az ágak a föld forgása miatt csavarodnak, tehát csavartak lesznek.
Állandóan álljon vízbe a növény gyökere, és ne ültessük le virágföldbe. Kedveli a párás levegőt, ha túlszáraz, meleg helyre tesszük, a növény sárgulni kezd, és elhal.Ne tegyük tűző napra, mert levelei sárgulni kezdenek. Kerámiatálban tartott növénynél figyeljen oda, hogy milyen vízzel locsolja, mert a túl klóros csapvíz tönkre teheti növényt. Az akváriumba is bátran tegyen néhány vágott szerencsebambuszt dekorációnak. És mi történik, ha elülteti ezt a növényt virágfölbe? Hipp-hopp, egy gyönyörű, de egyszerű dracenát kapunk pár héten belül és a szerencsebambuszunk már csak a múlté.
Nincs gond. Az időjárás miatt nagyon sok szelídgesztenye borul újra virágba az idén. Azért néhány információ: A szelidgesztenye szerencsére a fertőzésekkel szemben ellenálló. Kártevője nem igazán van, azonban súlyosabb lombkártétel esetén célszerű permetezni. Betegsége a kéregrák, amelynek korokozója mikroszkopikus gomba. Ez a fa törzsén, ágain vagy sarjhajtásain idéz elő kéregpusztulást. Amennyiben mindez a fa vegetációs időszakában történik, a levelek hirtelen elszáradnak, és még ősszel sem hullanak le. Hatásos kémiai védekezés ellene sem külföldön, sem hazánkban nem ismert. A savanyú, mély rétegű, szellős, jó vizellátottságú talajt kedveli, azonban köves, kavicsos talajon is megél. A sok meszet nem tűri. Meszes területeken csak akkor fejlődik megfelelően, ha káliummal ellensúlyozzák a talaj mésztartalmát.
Az új admin felületre való átállás miatt a csatolt képek elvesztek, ezért szeretném kérni, ha megoldható, hogy küldje el újra a képet és azonnal válaszolunk a kérdésre. Elnézést kérünk! Édenkertész
A buzogányfa alsó levelei egyszerűen csak el is öregednek, és elhalnak. Ezzel együtt a csúcsán újakat fejleszt a növény. Ez természetes folyamat, ha radikális, gyors folyamat lép fel, csak akkor van baj. A víz- vagy/ és fényhiány okozhatja a levelek elsárgulását. Télen általában heti 1-2x öntözés elegendő, tavasztól őszig esetleg sűrűbben ajánlott. De ne feledje, hogy a buzogányfa sivatagi növény, bírja a szárazságot. Tápoldatozás is kellene, hogy az új hajtások erősek legyenek.