1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Kedves Buriánné! Az ötlet nagyon jó! A kaszadékot terítse el és tavasszal forgassa be, de még tőzeggel is dúsítanám, a talaj szerkezet javítása érdekében, de ezt csak tavasszal érdemes megtenni. A mulcsozás egyébként egy folyamat és mulcsozni szoktak még: kéreggel, szalmával, papírral, stb. A talaj takarást jelenti a mulcsozás! Kapcsolódó cikk: Vigyázz! ... Kész!! ... Kérgezz!!!
Kedves Turcsányi Sándor! Oldalunk elsősorban magazin jellegű, faiskolákkal, kertészetekkel kevésbé vagyunk kapcsolatban. Viszont ez a két szilvafajta hazánkban még nem igazán terjedt el, ezért is van az, hogy a főbb kertészetekben nem találhatók meg.
Tekintettel a kérdések számára és hosszúságára, javaslom, hogy telefonon keressen meg minket a 06-20-339-8323 számon, munkaidőben. Üdvözlettel: Gergely Díszfaiskola
Kedves Gyergyák József! Ha jól gondolom, akkor a fa keveset termett! A 20 éves fa eléggé öreg már, a metszéssel lehet "ifjítani", hogy a termőképessége jobb legyen, de nagyon sok befolyásoló tényező van: betegségek, a fa állapota, talaj, víz stb. Szerintem még adjon neki időt, tavasszal pedig ifjítsa meg metszéssel!
Mindkét esetben legalább 4-5 cm gyökérhossz esetén célszerű a leválasztás.