1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Talán nem elég hűvös. De ettől még nem történik semmi baj velük, sokszor már januárban kihajtanak egy meleg időjárás front bejövetelekor. 5-10 fok között az optimális. Igazán földben lennének a legjobb helyen, mivel nem szükséges minden évben kiszedni őket csak kb három évente.Nárciszt is csak 6-7 évente szedjük ki, mert nem szereti a bolygatást. Üdvözlettel, Gack László/Budai Renáta. Kapcsolódó cikkek: Hagymások teleltetése Hagymások, gumós növények szaporítása
Kedves Liza! A szivarfa oltvány eddig is szabadban nevelkedett, nem szükséges takarni. Arra viszont figyeljen, hogy télen folyamatosan nedves legyen a földje, vagyis ha száraz és meleg tél van, öntözzön. A japán fűzből megpróbálhat törzseset nevelni. Az elképzelésein csak annyit módosítson, hogy a törzsön hagyjon ideiglenesen rövid (10-15 cm-re visszavágott) oldalhajtásokat törzserősítőként. Így erős törzset tud nevelni. A meghagyott oldalhajtások a végleges törzsmagasság és törzsvastagság elérése után eltávolítandók. Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván: Gergely Díszfaiskola, Gödöllő
Üdvözlöm! Itt érdeklődjön: http://cserkert.hu/termek/522/diospyros_kaki_tipo_kaki_szilva.html
Az ültetés nem csupán a kinti hőmérséklet kérdése. A fagyok előtt 3-4 héttel november közepéig meg kell hogy történjen az elültetés, hogy a hagyma gyökérképződése meginduljon ezáltal az alvó állapot után tápanyagot tudjon felvenni. Az alvó állapot sok tápanyagvesztéssel jár, így a tápanyagoktól megerősődve képes a hagyma a telet átvészelni. Ennek hiányában nem biztos, hogy átvészeli, vagy a kártevőknek jobban ki van téve a legyengült hagyma. A virágládát oldalról takarni kell, mert az oldalsó földréteg nem elég vastag, a hagyma kifagyhat. Nem kell folyamatosan locsolni, de kissé nedves legyen a földje. Nem kell tápoldatozni, de ha a hajtás kibújása után kap tápoldatot az a virágképződést segíti. Üdvözlettel, Gack László/Budai Renáta Szívesen végzett őszi tennivaló: hagymások kiültetése Hagymások ültetése: melyiket, milyen mélyre?
Kedves József! A citromot és a murvafürtöt a lépcsőházi teleltetés után áprilisban célszerű kitenni, az éjszakai fagyok elmúltával. Mindenképpen védett helyre kell tenni őket, amíg a májusi igazi tavasz meg nem érkezik.