1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy várjanak árpilisig, májusig a füvesítéssel és addig is rendszeresen fújják totális gyomirtóval, amint kihajtanak a hajtások, mert azt hiszem lesz még belőlük bőven!
Kedves Betty! Próbálja átültetni, laza jó vízgazdálkodású földbe, mégpedig úgy, hogy egy rész virágföld és egy rész rostos tőzeg keverékéből álljon az új talaj. A régi földet óvatosan fejtse le a gyökerekről, de ne teljesen és 2-4 cm-el nagyobb cserépbe ültesse át a növényt, és tegye kicsit melegebbre. Szerintem a tömött régi talaj és a lehetséges pangó víz lehet az oka a levél sárgulásnak.
Tisztelt kérdező! Az orchidea magvetés alapfeltétele egy steril laboratórium a magok előkészítéséhez és mesterséges táptalajba vetéséhez, majd később a tűzdelésükhöz. A kettő közötti időszakot viszont üvegben, légmentesen lezárva, adott hőfokon és megfelelő mesterséges fénnyel megvilágítva töltik. Minden feltétel teljesülése esetén úgy 11-16 hónap múlva kiültethetők az üvegből, de az már egy újabb macera. Üdv
Kedves Olvasónk! Oldalunk nem foglalkozik növények árusításával. A nagyobb virág- és növényüzletek oldalain ajánlott szétnézni. A következő holnapon is megnézheti: http://www.bakker-holland.hu/
Kedves Papp Levente! Valóban ezek a növények nem túlzottan kedvelik a Nitrogén gazdag termőhelyet, de a többi növény nagyon meg hálája, mert a Nitrogéntől lesz szép zöld és erős a növény. A (zöld)bab, hagyma, fokhagyma stb növények esetében én az érett komposztot, vagy érett istállótrágyát, illetve a komposztált szarvasmarhatrágyát javaslom. Ezek a kiváló tápanyag tartalmuk mellett, nagyon jó talajjavítók és teljesen természetes, azaz bio.