1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Igen jó lesz, általában a muskátliföld és a balkonföld megegyezik abban, hogy nagyon laza a szerkezete, ami mindenképpen jó! A marhatrágyával kell vigyázni, nem szabad túladagolni!
Üdvözlöm! A talajt a komposzttal jó fel lehet javítani, de mindenképpen kell egy kevés meszet is kijuttatni, mert a túlnyomó többség a meszes talajt kedveli. Az őrölt égetett mész, illetve a péti só is (magas nitrogén tartalma mellett) jól alkalmazható! Mindenképpen meg kell mérni a talaj PH-értékét, az ideális 6.0-7.2 között van, mert a növények így tudják a legjobban felvenni a tápanyagokat!
Kedves Viktória! A képen egy Peremvirág (Kohleria) látható. Egy cikkünket szeretném figyelmébe ajánlani, ami ezekről a növényekről szól: Hogyan gondozzuk a peremvirágot (Kohleria)?
Kedves Kertészkedő! A kecskerágó szaporítási ideje nyár közepe. Ekkorra a fiatal hajtások "beérnek", a hajtás kicsit kemény, fás lesz. Vágjon 5 cm-es darabokat a növényről, a dugvány legfelső levélpárját hagyja meg, a többi levelet éles késsel távolítsa el. A dugvány alsó végét mártsa pár mm mélyen gyökeresedést elősegítő hormonba (INCIT-2, vagy INCIT-5), majd helyezze a dugványokat nedves tőzeg, sóder, vagy kókuszrost közegbe, párás körülmények közé (fólia takarás). Gyökeresedés (1-2 hónap) után óvatosan ültesse át kisebb cserépbe, és a télen tartsa védett körülmények között! Sikeres telelés után következő évben végleges helyére ültethető. Nyári félfás dugványozás 1x1 - képekben
Igen! Valószínű kis növények lesznek. Különösebb teendő nincs velük, csak türelmesen várni, míg az új növénykék gyökerei elérik a kb. 4-7 cm hosszúságot, és akkor leválasztva önálló növényként fejlődnek tovább! Részletesen olvashatSok sikert Bővebben: Orchidea tőosztása 4 lépésben