1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Kedves francesco! A képen egy Synadenium grantii van. Magyar neve nincsen igazán, de az Afrikai tejvirág elnevezést fordítottam angolból. Dugványozással és magvetéssel szaporítható.
A képen Catharantus (Vinca, meténg) látható. Gondozásáról itt olvashat >>
Üdvözlöm! A képen Fittónia (Fittonia verschaffeltii) látható. Ajánlom figyelmébe, egy korábbi cikkünkat, ami nagyszerűen bemutatja a növényt, a gondozását is: http://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/fittonia-fittonia-verschaffeltii-/2453/
A két jelenség nem feltétlen függ össze. Tudni kellene,hogy barna vagy sárga foltosodás van a leveleken? Ha barna és puha akkor baktériumos-gombás fertőzés. Ez többszöri (gombaölős) permetezéssel gyógyítható. Ha sárga és nem puhul a levél akkor csak az erős nap hatására megégett. Ez nem számít betegségnek,árnyékba kell lennie és kiheveri. A bimbók leszáradásának már több oka lehet de mind tartási problémára utal. Sok fény-alacsony pára-huzat-a növény elmozdítása, elfordítása fejlődés közben-túl sok vagy túl kevés víz-esetleg tápanyag hiány. Ezek közül tessék kiszűrni a valós oko(ka)t. Sok sikert
Kedves Érdeklődő! Sövénynek tökéletes a csodasövény (szilfa, Ulmus sp.), de nagyon sok közül válogathat, ha változatosabbat szeretne a szomszéd kertjénél :) Az ellenállóbb örökzöldek közül a Júlia-borbolyát (Berberis julianae), egy másik kecskerágót a repkénykecskerágó (Euonymus fortunei) ´Emerald Gaiety´ fajtáját, a kerti mahóniát (Mahonia aquifolium), a tűztövist (Pyracantha coccinea) javaslom sövénynek. Tűztövis sárga és narancs termésű fajtái Egyéb lehetőségek: FagyalTarka levelű magyal JezsámenMagyal Japán vérborbolyaKecskerágó (Bravo)Sárgatarka levelű kecskerágóÖrökzöld puszpáng