1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Általában a barna korhasztó gomba felelős a fatörzs korhadásáért. Az öreg fák esetében üti fel a fejét. Ez a gomba a cellulózt bontja elsősorban. JAvaslom, hogy a fertőzött részeket távolítsák el, majd fújják le gombaölő szerrel (pl.: Champion) és ha marad üreg a fában, azt pur-habbal fújják be. Az üreget a hab teljesen kitölti, a maradékot pedig vágják le egyszerűen.
Kedves Zsu! Azt javaslom, hogy mindenképpen a napos helyre tegyék a konyha kertet. Mi is csepegtetővel szoktuk megoldani, ez jó megoldás. Napközben is mehet az csepegtető rendszer, ha nagyon meleg van esetleg és több víz szükséges. Az általunk készített kertekben mindig így oldjuk meg! Érdemes tovább olvasni, az alábbi cikkekben hasznos infókat talál: Hogyan tervezzük meg konyhakertünket? Tervezzünk idén olyan konyhakertet, ami díszkertnek is jó lesz Növényszomszédok: fontos a jó párosítás Mi az a vetésforgó? Tervezzük meg a saját kertünket! - 2. rész
Kedves Olvasónk! A legtöbb kertészeti lerakatban megvásárolható. pl: http://kerteszetiarudagardony.hu/antirrhinum-tatika-oroszlanszaj/
Tisztelt Kérdező! Az első növény a Juniperus communis 'Depressa Aurea', a második a Laurocerasus rotundifolia. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök, növényvédő szakmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Tamozsnyik! A legelején tisztázzuk a nevét. A képen egy sárkányfa (Dracaena) van. Szereti a 25 C körüli hőmérsékletet, a párát és a talaja legyen nedves mindig, de nem tocsogjon a víztől. A levélvég barnulása tipikus jelenség, ha nem kap elég fényt és száraz hűvösebb a levegő. Tehát: a visszavágást javaslom, még pedig úgy, hogy kb 20 cm-es darabokra vágja fel a levágott törzs darabokat és vízben gyökereztesse ki. A törzset az Önnek leg ideálisbb magasságban vágja le, ki fog hajtani.