1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Ez egy gomba faj, de pontosan sajnos nem tudom, hogy melyik. Aggodalomra azonban semmi gond, ha mérgező is, csak abban az esetben tehet kárt, ha megeszik. Ha zavarja, egyszerűen dobja ki a kukába.
Üdvözlöm! A szikleveleket és az első pár lomb levelet látom, amiről szinte lehetetlen megmondani! Kérem, ha már nagyobbak, akkor küldje el újra a fotót, akkor meg tudom mondani!
Kedves Érdeklődő, nem küldene egy fotót? nagyon kíváncsi vagyok, mert én még senkinél nem láttam virágzó sugáraráliát. Biztos, hogy az? Az elvirágzott fejeket mindig jó levenni a növényről, mert leterheli. Vízigény: Tavasztól őszig locsoljuk rendszeresen, télen viszont fogjuk vissza az öntözést, és ne álljon alatta pangó víz, mert a gyökerek kirohadnak és ez a növény halálhoz vezet.Tápoldat: Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk az öntözővízhez kevés tápoldatot, télire erre nincs szükség.Átültetés: A fiatal növényeket érdemes évente egyszer átültetni B típusú laza virágföldbe, a közepes növényeket kétévente egyszer ültessük át, a nagyméretű schefflerán pedig csak a felszíni talajt cseréljük le évente.Kerüljük a hideg huzatos szobákat, és ne érje nyáron erős tűző napsütés
Kedves Rita, Élelmezés-egészségügyi várakozási idő Actara használatra esetén: * alma, körte 28 nap, * napraforgó 21 nap, * őszibarack, dohány, szőlő, cseresznye, meggy, szilva, kalászosok 14 nap, * paprika, paradicsom, uborka 3 nap, * brokkoli, bimbóskel, fejeskáposzta, kelkáposzta, karfiol, kínai kel, karalábé, burgonya, hagyma 7 nap de nyugodtan használhat bio növényvédő szert levéltetvek ellen és akkor nem kell aggódni, pl Biola.
Üdvözlöm! Szerintem -a képek alapján- az őszibarack egyik legjellegzetesebb betegségének, a Tafrinás levélfoltosodásnak a kezdeti tünetei láthatóak. A levelek később be is pöndörödnek, lehullanak. A BRAVO nevű szer és a SCORE250 EC szer keveréke a megfelelő. Az utóbbi felszívódó, az első egy kontakt hatású szer és ezek együttes keverékével jól lehet kezelni. Permetezzék le a fát , hetente, összesen háromszor.