1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Kedves Betty! A gyökérzet, azaz a rizóma nem lehet régi. Azt szeretném kérdezni, hogy nincsen-e napon a növény, mert azt rosszul viseli, kimondottan árnyéki évelő. Amennyiben nem erről van szó, úgy a tápanyaghiányt gondolnám. Ezt zsákos komposztált marhatrágyával könnyen pótolhatja!
Kedves Aranka! A tajtékos kabóca (Philaenus spumarius) az oka a jelenségnek. A kifejlett rovarok kb. 3 cm-esek és rózsaszínek. A lerakott petéket védik ezzel a nyálkás burokkal, ebben fejlődik ki a rovar. A habot mossa le és rovarölővel permetezze le.
Kedves István! A képeken valóban pajzstetvek láthatóak. Javaslom, hogy felszívódó rovarölő szerrel permetezze le, nagyon kell figyelni az élelmezésügyi-várakozási időre, mivel gyümölcsről van szó!
Kedves Zsu69! Ott metssze le, ahol van egy erős rügy vagy hajtás és a felett 2-3 cm-el. A magasságot illetően, az abszolút Önre van bízva, ahol arányos marad a növény.
Kedves József! Szerintem az ok az, hogy a meleg miatt rövidül a tenyészidőszak és a fű ezért hamarabb magzik, bár egyébként is gyorsan szaporodó fajok a fűfélék. Rendszeres nyírással a felmagzást meg akadályozhatjuk, illetve a sárga foltok -így látatlanban- a meleg és száraz időnek köszönhető. Ha még nincs öntözője, kérjen ajánlatot innen: info@kertrendorseg.hu