1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Mély cserépbe ültesse, gyorsan nő nagyon. A föld ne száradjon ki arra figyeljen. Vigye be télre, világos helyen teleltesse, 18-20 C-on. Mivel Európába nemrég került be, ezért nagyon kevés információ áll rendelkezésre.
Üdvözlöm! A goji ha virágzott akkor biztosan fog bogyót hozni, de türelemmel ki kell várni. A virág elszárad, majd ebből lesz termés, azaz a bogyó. A gránátalma kétlaki, azaz amikor kicsinek vesszük, nem lehet tudni, hogy porzó-e, vagy termő. A virágzáskor lehet látni, hogy mi lett belőle. A termő virág szimpla általában, a porzó szép dupla virágú szokott lenni. Ha Önnek ilyen szép, dupla virágú, akkor porzó. Ültessen egy termő növényt is, ezt nagyobb növényeknél a kertészeti árudákban meg tudják mondani!
Kedves Csilla! A hasadást, illetve üregeket a fáknál gombaölő és baktérium ölő szerrel szoktuk lekezelni és purhabbal ki kell tölteni a rést, lyukakat. Miután megszáradt a hab, a felesleget le kell vágni egy éles késsel!
Üdvözlöm! Szerintem ez egy szerecsendió palánta (Myristica fragrans). Meleg kedvelő 25-30 C-ot szeret, nagy a vízigénye és szereti a napot.
Kedves Ildikó! Amin termés van, az egészen biztosan termő! Javaslom, hogy telepítsen porzós egyedet és akkor az ivararány megfelelő lesz. Ha a termőből hajtott ki hajtás, akkor biztosan az új hajtás is termő lesz.