1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Ez egy szakáll bromélia (Tillandsia). Egy ágra kell kötözni valóban és permetezni, mert így kell "öntözni". Meleget szereti, sok párát,kedveli a fényt. Tavasztól vízben feloldott tápoldattal kell permetezni és így lehet fedezni a tápanyag-igényét.
Kedves Tibor! Ez a tünetet lenticella foltosságnak hívják. Elsősorban a kalcium hiány váltja ki. Amikor kevés a csapadék, akkor ez gyakoribb jelenség, mert a fák nem tudnak elég kalciumot felvenni. A túl későn szedett, túlérett almák esetében gyakrabban előfordul. Javaslom, hogy jövőre valamilyen kalcium tartalmú szerrel pótolja és meg fog szűnni, de mindenképpen visszafog szorulni a jelenség,.
Gyógyászati felhasználásra legelterjedtebb az Aloe Barbadensis Miller faj.
Kedves Éva! A flamingóvirág a savanyú földet szeret kb5 PH-t. Az öntöző vízre is nagyon érzékeny, a csapvizet nem szereti. A képek alapján ez lehet a gond, illetve égésnek tűnik még a foltok alapján. Szerintem a két dolog együttes jelenségei.
Kedves Mária! Az első képen felül szerintem sárkány gyümölcs van, alatta biztosan khaki szilva. A második képen valamelyik pálma fürtös termése látható.