1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! A magokat márciusban kell elvetni laza, homokos talajba, kb 3-4 cm mélyen. Arra nagyon kell ügyelni, hogy soha ne száradjon ki, mert elpusztul a gyenge, friss csíra. Mindig legyen nedves a talaj, de ne tocsogjon!
Üdvözlöm! A képen egy könnyezőpálma (MOnstera deliciosa) van. A fiatal levelek amik most vannak, azok idővel szeldeltebbek lesznek, "lyukas" lesz.
Kedves Császárné! Attól függ, hogy hol törött el és hogyan. Szerintem ki fog hajtani, eléggé bírja a kiképzést!
Üdvözlöm! A képen egy afrikai növény, egy: Microsorum punctatum van. Ez a különleges páfrány mélyzöld színével és vastag, erős, de mégis változatos levélzetével díszít. Árnyékos helyet kedvel, víz- és páraigénye nagy.
Kedves Olvasónk, A sárgulásról már többször írtunk, gyakori probléma: Sárguló leveleket okozhat a nitrogén hiánya, ekkor megfelelő tápanyag utánpótlással orvosolhatjuk a problémát. Túlöntözésre szintén reagálhat a levelek elsárgulásával növényünk, ez ellen, az öntözések számának, vagy a víz mennyiségének csökkentésével tehetünk. A kevés fény, túlságos hideg vagy meleg, szintén okozhatják a levélzet sárga elszíneződését. Ebben az esetben célszerű más helyet választani a szobanövény számára. Segítség! Sárgul a növényem! Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 1. rész >>