1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Kedves Melinda! Valóban a here-félék virága vonzza a méheket, ami a vendégek szempontjából nem túl kedvező. Szerintem egy szárazságtűrő fűmagkeverékkel is meg lehetne oldani. Ezek kimondottan elhanyagolt területekre valók. A következő fajokból és arányokból kell állnia kb.: Vörös csenkesz 40.00% Angolperje 20.00% Felemáslevelű csenkesz 20.00% Nádképű csenkesz 20.00%
Kedves Olvasónk, fénykép alapján sajnos elég nehéz. Ha nyár lenne, azt mondanám, hogy csak öntözni kell, mert nagyon igényli a tuja a vizet >> de így tél végén még valószínű, hogy a didimaszcellás pikkelylevél barnulás >>
Üdvözlöm! Sajnos elég nagy a baj. Nagyon el van öregedve. A három ágból kettőt vágjon le és ha nem lesz nagyon kopasz a fa, akkor a harmadikat is. Ha nagyon kopasz lesz, akkor egyet hagyjon meg és jövőre azt is le kell vágni. De hosszútávon nem lehet már sokat várni a fától szerintem, már a pusztulás útjára léppet.
Üdvözlöm! Szinte biztos, hogy ezért. A gumót legalább 8-10 cm mélyre ültesse el és minimum a cserép 20 cm legyen.
Kedves Anikó! Nekem a képek alapján túlöntözés gyanús. A ZZ pálmát, havonta egyszer szigorúan kell csak öntözni. A pangó víz nagyon nagy károkat tud okozni, ha a növény alatt marad. A szerencsebambusznál is szerintem ez lehet az ok.