1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
A PlanetBio kínálatában talál ökológiai gazdálkodásból származó chia magot: http://www.planetbio.hu/diok-es-magvak/planetbio-chia-magok-organikus-taplalekkiegeszito-100-bio.html. Mexikóban termesztik, családi gazdaságokban, megfelelve az organikus gazdálkodás minden (pl. vegyszermentes) feltételének, de természetesen aprómagkombájn-val takarítják be (mint mondjuk nálunk a kölest vagy a mákot). Az azték zsálya (Salvia hispanica L.) egy egyéves növény, szemben a hazánkban zsályaként ismert orvosi zsályával, ami egy évelő félcserje. Tehát vígan learatható és a következő évben újravethető. Amúgy én is szívesen fogyasztom
Üdvözlöm! Az erkélyen elég problémás a nevelésük, de odafigyeléssel megoldható. Az a lényeg, hogy minden nap öntözze meg és amikor meleg van, akkor reggel és este is. Mivel csak egy cserép föld áll rendelkezésre, ezért rendszeresen tápoldatozza. Nyáron hetente, tavasszal, ősszel hét hetente. A lakásban nem is bírják, tehát mindenképp az erkélyen kell teleltetni őket és kétheti öntözést igényelnek! Ez nagyon fontos a cserepes növényeknél, mert télen amikor kisüt a nap és felmelegszik, akkor a sejtfolyamatok beindulnak, amihez víz kell. A cserépben max fagyott víz van , vagy száraz föld. Gyakorlatilag kiszárad a növény, ezt szokták kifagyásnak elkeresztelni, de ezek nem fagynak meg, csupán víz kell télen is!
Kedves József, nem sikerült képet feltöltenie, kérem ismételje meg. Addig is ezen az oldalon sok leanderbetegség fel van sorolva, képekkel, átfuthatja, hátha megleli, amely Önnél jelentkezett:http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=34588181 Üdvözlettel: Édenkertész
Kedves Ari! A képen egy kőrislevelű juhar (Acer negundo) virágzásban lévő egyede van. Ezekből lesznek a kis helikopterek, ami a magja.
Kedves Hajni! Az első kérdés: A frézia nálunk melegházi dísznövény. Úgy kell a hőmérsékleti igényeit megválasztani, mint mondjuk a fikusznál. Fagyérzékeny, csak tartós jó időben ültesse ki. A második: a krizantémnál a dugványozás a legeredményesebb és legbiztosabb módszer! A magvetés már elég régen volt, ki kellett volna már kelni szerinte. A földbe túrjon bele óvatosan és nézze meg, hogy van-e csíra!