1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Beszerzés után érdemes mielőbb átültetni a vásárolt növényeket, mivel addigra nagy valószínűséggel kimerítik a földben rejlő tápanyagokat. A cserép mérete lehet egyel nagyobb - nem érdemes rögtön sokat változtatni a méreten. Virágföldből érdemes jobb minőségűt használni, (nem a régebbi teljesen fekete föld tipusút), hanem ami lazább, több tőzeget tartalmaz. Több föld, nagyobb cserép - ültetés lépésről-lépésre Tápoldatok 1x1 - Milyen tápoldatot válasszunk? Időszerű a szobanövények átültetése
Kedves Judit! A csatolt fotók alapján Zelnicemeggynek (Prunus padus) tűnik a növény. A kiirtásához Totális gyomirtót Gliaklát javaslok az Önök kertrészében. A növény leveles zöld hajtásain át tud felszívódni a szer és a gyökerekig lejutva megöli a növényt. Ha újra hajt meg kell várni az első leveleket és ismét lepermetezni. Lehetséges, hogy pár alkalommal meg kell ismételni de egyre kevésbé fog átbújni. Üdvözlettel, A Stipa szakértője
A vérszilvák (mirobalán) (Prunus cerasifera 'Hollywood) elsősorban díszítő funkciói miatt kedvelt igénytelen. a városi körülményeket is jól tűrő díszfák. Valóban méretes termései ehetőek lennének. Élettani okok állhatnak a virágok lepotyogása mögött, illetve az egyre általánosabbá váló probléma: a beporzó rovarok hiánya is előfordulhat. Hasonló kérdés-válasz: Ehető-e a vérszilva termése?
Kedves Noémi! Az alapvető hiba kiküszöbölése az, amikor az esti öntözést örökre száműzik kedvenc foglaltságukból. Ugyanis az esti öntözés melegágya a gombabetegségek megjelenésének. A másik fontos dolog amivel jó kondícióban tudjuk tartani a gyepet és a betegségnek ellenállóvá tesszük, ha rendszeresen tápanyagozzuk. Én a szerves tápanyagozás híve vagyok, a modern kor magával hozta a felvilágosulást, hogy a szerves alapú dolog minden életterületen a legjobb, mármint az élő környezetben. Én személyesen a DCM termékeket használom ÉS AJÁNLOM. Amennyiben bővebben szeretné megismerni ezt a fajta gyógyító tápanyagozást, kérem keressen meg egy fél órás szaktanács erejéig a kertfüvesítés.hu weboldalon. Molnár Gábor Éva, a füvesaszony Hányszor gyeptrágyázzunk egy évben? Mi okozhat sárga foltot a gyepen?
A paradicsom kártevője nagy valószínűséggel a gyapottok bagolylepke hernyója lesz. Bővebben róla itt olvashat>> Ezzel védekezhet ellene>>