1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Igen, egy világos mahagóni színű fájú trópusi fafaj( Aucoumea klaineana).
Elvirágzás után nyugodtan levághatja a virágzati szárakat, nem kell megvárni meg teljesen elszárad, így a növény ezalatt az idő alatt energiáját az újonnan növő hajtásokra tudja fordítani.
Kérdése válaszolni az Édenkertész rovarban kicsit nehézkes lett volna, ezért inkább egy cikkben válaszoltam rá.
Erősen mérgezőek a következő szobanövények:<p> - Klívia gyökere <p> - Amarlílisz fajok hagymája <p> - Dieffenbachia minden része <p> - Euphorbia fajok tejnedve<p>Enyhén mérgezők a következők:<p> - Asparagus minden része<p> - Cyclamen gumója<p> - Philodendron fajok levele <p> - Kroton levele<p>A kapcsolódó cikkek között olyan növényeket válogattam, melyek jól bírják a szárazabb körülményeket és tudomásunk szerint nem mérgezőek.
A fővirágzás után az alvórügyekből előbújva újabb virágokkal örvendeztethet meg virágunk. A bimbó megjelenése után 3 hónap múlva virágzik ki az egész virágszár. Ha ez elmarad és a szár elszárad, érdemes levágnunk, jövőre majd újabb virágzati szárat fog hozni. Átültetni kora tavasszal érdemes, ha átlátszó műanyag cserépben volt, ültessük most is ilyenbe, ugyanis egyes fajok gyökerei is fotoszintetizálnak. Ültetőközegül mindig vízáteresztő, kéregdarabokat, mulcsot tartalmazó orchidea földkeveréket kell választani. Tavasztól érdemes hetente orchideatáppal locsolni.