1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Kedves Kérdező! A kő forgalmazójától kellene megérdeklődni a kő eredetét. Ha ugyanis valódi márvány, akkor abból keménysége folytán valószínűleg nem fog kioldódni PH módosító anyag, ha viszont koptatott mészkő akkor én nem kockáztatnék, mert az lúgosít. Nyilván egy geológus tudna erre a kérdésre korrektül válaszolni.
Üdvözlöm! Azért nem hozott új hajtást, mert a rengeteg virág kötésébe és a belőlük fejlődő gyümölcs érlelésébe adta az energiát. Valószínűleg helytelenül volt metszve. A metszéssel mindig a termőegyensúly kialakítására/fenntartására törekszünk. Ha letermett el fog indulni a hajtásnövekedés, ilyenkor nem szabad metszeni, de jövő tavasszal, kihajtás előtt mindenképp el kell végezni azt. Megyeri Szabolcs
Kedves bonsai barátom! Ez a növény szabadföldi tartást igényel! Rövidebb ideig elviseli a lakáskörülményeket, de tartósan a növény pusztulását okozza. Javaslom, hogy sürgősen helyezze a szabadba. Erkélyen, esetleg szélesebb ablakpárkányon is megfelelő körülmények vannak a számára. Figyelembe kell venni, hogy télen igényli a pihenőidőt, ami azt jelenti, hogy a vegetációs időszak végén lehullajtja a leveleit és csak tavasszal hajt ki! Az üzletben fel kellett volna hívni erre a figyelmét! A helyes öntözése: amikor a föld felszíne száradást mutat, jól át kell nedvesíteni a talajt. Átlagosan naponta egyszer, kánikulai napokon reggel-este. A felesleges víz kifolyik az alul található nyíláson, de vízben nem állhat! Sok sikert! Katona Ervin
Tisztelt Kérdező! Az én véleményem szerint két külön probléma látszik a két képen, a kettévágott termés szerintem egyértelműen a Xanthomonas nevű baktérium, az egész diók pedig a Gnomonia nevű gombabetegség tüneteit mutatják! Mindkettő jelentős probléma! Közvetett védekezés lehet a fa kondícionális állapotának a javítása, a szellősebb korona kialakítása, közvetlen védekezés lehet a permetezés (fungicid, elsősorban réz tartalmú), ez utóbbi eljárás azonban a baktérium ellen gyakorlatilag hatástalan! Menjen el a www.parkfavedelem.hu honlapra, onnan esetleg segítséget tud kapni a probléma - ha nem is megoldására - enyhítésére! Érdemes megtekinteni az alábbi videókat>>
Ha egy növényre gondolunk, a sóvirág (Limonium) viszonylag igénytelen dísznövény, jól bírja a száraz aszályos időszakokat is. látatlanban arra tudok gondolni, hogy az előző hetek csapadékos időjárása következtében és a talaj szerkezete miatt tartósan nedves lehetett a talaj és a gyökerei elrothadtak. Könnyen nevelhető szárazvirágok a kertben