1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Üdvözlöm! Szárcsomónak hívják amire gondol, latinul nodus a megnevezése. Valóban, itt találhatóak olyan sejtek, amelyekből a másodlagos gyökerek ki tudnak alakulni. Nem vagyok egészen otthon a szobanövényekben, de a dísznövényeket rendszerint a nodusból gyökereztetik. A csatolt képeken nem látok ilyet a monsterán. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Nem kell metszeni, majd csak jövő tavasszal. Most csak gyakori öntözést, esetleg tápoldatozást kíván. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Rita! Sajnos könnyen elképzelhető, hogy a probléma a tujákkal van. A lehulló levelek, tobozbogyók erősen savanyítják a talajt, ami a legtöbb növénynek nem megfelelő. A legtöbb növény nem szereti az árnyékot, nem tér ki rá, hogy mennyire napos a hely, ha árnyékot vetnek a tuják, az megmagyarázza miért nem díszít semmi sem igazán. A hagymás növényeknek nem szabad addig levágni a szárát, amíg maguktól vissza nem húzódnak a talajba. Lehet, hogy érdemes volna más helyet keresni az ágyásnak, ahol jobbak a körülmények. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Igen spárgának nézem, hazánkban is megtalálható kivadult növény. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Róbert! Orsó koronaformát javaslok. Kérem nézzen utána, sok videó, ábra szemlélteti. Metszeni már késő, jövőre március első felében el kell végezni a metszést még a kihajtás előtt. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs