1111. Fűszer a fűszerkertünkből
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Mindig jobb a saját... és valóban, ez igaz a fűszerekre is. A sikerélmény is "megízesíti" az ételeket, de a saját termesztésű fűszerek még inkább. Lássuk a videót!
Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.
Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség.
A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, de Erdélyben például vinete vagy vinetta néven ismert. Akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. Lássunk egyet!
A tök nem csupán a főzelékek és a saláták alkotóeleme, hanem a piték, torták, és sütemények egyik fantasztikus összetevője is. Süssünk tökös muffint!
Tisztelt Hölgyem/Uram! A tavasszal tapasztalat szerzés céllal paradicsomot ültettem cserepekben az erkélyre. az ajánlott tarsnövényeket tettem melléjük. Műtrágyát nem használok bio oldatokkal locsolom őket. Növényvédő szereket sem használok. A csatolmányban szereplő képeken jól látszik, hogy gyengén kötöttek a virágok, noha sok virágot hozták a paradicsom növények. Valamint sárgulnak / száradnak is a bimbók. Azt szeretném kérdezni, hogy mi az oka a fentieknek? Köszönettel: Csáki Attila
A paradicsom gyenge terméskötése mögött több tényező is állhat. Leggyakrabban a beporzás hiánya okozza ezt a problémát, különösen erkélyen vagy zárt helyen tartott növények esetében, ahol kevés a természetes beporzó rovar. Ezenkívül az időjárási körülmények – például túl magas hőmérséklet, száraz levegő vagy hirtelen hőingadozás – is akadályozhatják a virágok megtermékenyülését. A tápanyaghiány, különösen a kálium és a bór alacsony szintje szintén hozzájárulhat a gyenge terméskötéshez, még akkor is, ha bio módon történik a növények tápanyagellátása.