Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7275)

1131. A tojás ünnepe! - néhány szó A Tojás Világnapjáról

Kevesen tudják, hogy a tojás tartalmazza az anyatejet követően a legteljesebb, elsőrendű, mással nem pótolható fehérjét, ideális arányú zsírjai, ásványi anyagai és vitaminjai nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. A Nemzetközi Tojásszövetség idén ötödik alkalommal hírdette meg " A Tojás Világnapját" melynek kapcsán 32 tagországban rendezvények sorozata hívja fel a figyelmet a tojásnak az egészséges táplálkozásban betöltött fontos szerepére. Október 10. Helyszín: Zengővárkony

1132. A Borsfű (Satureja hortensis)

Hívják még csombornak, borsikának, kerti csombornak is. A Földközi-tenger vidékéről származik, az ókorban az istenek eledelének tartották az erős illata miatt. A bors elterjedése előtt is az ételek fűszerezésére használták. A borssal szemben az az előnye, hogy csípős íze mellett hangsúlyos a kellemes aromája is. Németországban babfűnek is hívják, mert csökkenti a hüvelyesek (bab, lencse) felfúvó, puffasztó hatását.

1133. Hogyan készítsünk petrezselyem teát?

Tudta, hogy a petrezselyem (Petroselinum hortense, P. crispum) levele C-vitamint tartalmaz? Igaz ugyan, hogy fűszernövényként szinte nélkülözhetetlen a konyhában, de emellett gyógyító hatású is. A felhasználásának egyéb titkait pedig lássuk a videón

1135. Hogyan termesszünk madársalátát az erkélyünkön?

Ez szerencsére nem a McGiver sorozat egyik epizódjának leírása, ahol a főhős képes egy magból és egy műanyagpohárból függőkertet varázsolni. Csak egy hasznos tipp azoknak, akik szeretik a friss salátát és a növénytermesztést. Mert ugyan a földdarab nem akkora, amit két ökör 6 nap alatt szánt fel, hanem csak egy tenyérnyi, de mégis ugyanolyan módon kell bánni a benne élő növényekkel, hogy teremjenek. És teremnek!