11. Hogyan fotózzunk a természetben?
Amit ma lefotózhatsz, azt lehet, hogy holnap már nem érdemes vagy nem lehetséges! A pillanat, - mint azt számos bölcsesség kifejtette már - elszáll. Egy jó képbe viszont bele tudjuk zárni.
Amit ma lefotózhatsz, azt lehet, hogy holnap már nem érdemes vagy nem lehetséges! A pillanat, - mint azt számos bölcsesség kifejtette már - elszáll. Egy jó képbe viszont bele tudjuk zárni.
A mézet elődeink nemcsak élelmiszerként, hanem gyógyszerként is fogyasztották. Lassan visszatérünk szokásaikhoz.
Fantasztikus bejelentést tett két észak-amerikai biológus, miszerint előállították az első olyan paradicsomot, amelyet akár sós vízzel is öntözhetnek a gazdák, vagy nagyobb sótartalmú földbe is vethetnek, mégis ugyanúgy fejlődik, mint hagyományos paradicsomtársai.
A mák hidegtűrő növény, ezért a magját minél korábban kell a finoman elmunkált talajba elvetni. De vajon tényeg hatásos-e a szilveszteri mákvetés?
Régóta ismert fűszer- és gyógynövény, már Nagy Károly frank uralkodó is elrendelte termesztését. Levelét és gyökerét egyaránt felhasználja az élelmiszeripar és a gyógyászat is.
Tisztelt Érdeklődő! A képen látható kártevő a csalán-levélbogár. Védekezni ellene a Decis vagy a Mospilan 20SP szerekkel lehet hatásosan. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök, növényvédő szakmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Béla! A kép alapján tűzelhalásnak tűnik. Ez egy nagyon agresszív betegség. A kezelés ellenére sem biztos, hogy meg fog gyógyulni. Javaslom, hogy Nordox 75 D, vagy Champion nevű szerrel permetezze le a növényt. Milyen növényekre veszélyes a tűzelhalás? >>
Kedves Szabó László! A képen egy nyílgyökér (Calathea) látható. A laza, tőzeges talajt szereti, magas párat tartalmat igényel. A talaj legyen mindig nedves, rendszeresen tápoldatozza, szereti a fényt, viszont a közvetlen napfényt nem bírja, meleg kedvelő.
Tisztelt Érdeklődő! A képen látható fa a Brussoneita papyrifera. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Beus40! Az Actara rovarölő szer élelmezési ügyi várakozási ideje: cseresznye, meggy, szilva esetében 14 nap, a paprika, paradicsom, uborkánál 3 nap, a leghosszabb ideje az alma és körte 28 nap. A szamóca esetében mindössze 3 nap, tehát nyugodtan ehetik!