1666. Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.
Linné a Protea nemzetséget Proteuszról, az alakját változtatni tudó tengeristenről nevezte el. A nemzetség 115 különböző fajt számlál, köztük örökzöld bokrokat, fákat. A virágok gyakran nagyok, mutatósak, kúp alakúak.
A különböző Delphinium fajok keresztezéséből származó fajtákat foglaljuk össze szarkaláb (Delphinium cultorum) néven. A legszebb, legmutatósabb évelők közé tartozik. Vágott virágként, csokorba kötve is tökéletes.
Mivel meleg az időjárás, a növény öregedésével az alternáriás foltosság lehet, ez kör alakú barna foltot mutat, és idővel a folt nagyobbodik, szárad. A termésen a kocsány felől okoz szintén barna színű, besüppedő foltokat. A védekezésre a réztartalmú készítményeket, a ditiokarbamát hatóanyagcsoport valamely tagját, a folpet, kaptán. klórtalonil hatóanyagú kontakt készítmények valamelyikét javaslom.
Ez egy természetes jelenség, többek közt amiatt a különleges mintázat miatt ültetik, amelyet ilyenkor hagynak maguk után a lehulló kéregdarabok. Ez a folyamat időjárásfüggő, valamikor gyorsabban, szinte napok alatt, valamikor pedig lassabban következik be. Tehát aggodalomra semmi ok. Édenkertész
Kedves Júlianna! Szaporítás: A fikuszok félfás dugványát tehetjük vízbe, perlitbe, homokba vagy földbe. A dugvány vágása mindig a fásan erezett szárrésznél történjen, úgy, hogy az íz alatt maradjon néhány cm szár, az első levelet vágjuk le és a következőket egy gumigyűrűvel fogassuk össze - így kisebb a párologtatás. A kb. 5-8 leveles dugványt földbe vagy más szaporító közegbe téve tartsuk a talajt nedvesen, a hőmérséklet pedig legyen 20-22 fokos. A kiöregedett fikusz légbujtással szaporítható. Mivel egy kis gyakorlat kell hozzá, inkább gyakorlott hobbikertészeknek ajánlott. Válasszunk ki egy 1-3 cm közötti, egészséges ágat, húzzuk le a külső héjréteget 1 cm-es sávban - elvileg itt kezd el majd gyökeresedni. Ezután nedves tőzeget kell helyezni a vágási felültre, majd az egészet műanyag fóliával körbe kell kötözni. Mikor elég gyökeret eresztett metsszük el az ágat és ültessük át cserépbe a fikuszt. Tápoldatozza a földjét, ne csüggedjen, lombosodni fog. Édenkertész
Kedves Adrienn! Azt nem írtam az imént, hogy meleg napokon lágy vízzel zuhanyoztathatja. Átültetni elegendő 3-5 évente tavasszal, a gyökereket is vágja vissza ilyenkor.Tápoldatozni májustól szeptemberig kéthetente célszerű, télen hathetente ajánlott. Kedveli a szerves tápanyagot. Édenkertész
Fontos a megfelelő koncentráció, különben a többi növény is megsínyli. Sarjhajtások irtására: 3,5 %, - nap; totális gyomirtásra, cserjeirtásra: 5,0-6,7 l/ha, - nap; De évelő gyomok ellen: 5,0 l/ha, 21 nap