1666. Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.
Linné a Protea nemzetséget Proteuszról, az alakját változtatni tudó tengeristenről nevezte el. A nemzetség 115 különböző fajt számlál, köztük örökzöld bokrokat, fákat. A virágok gyakran nagyok, mutatósak, kúp alakúak.
A különböző Delphinium fajok keresztezéséből származó fajtákat foglaljuk össze szarkaláb (Delphinium cultorum) néven. A legszebb, legmutatósabb évelők közé tartozik. Vágott virágként, csokorba kötve is tökéletes.
A növényt, hivatalos nevén Solanum muricatum, nagy valószínűség szerint takácsatka támadás érte, innen a pókhálószerű anyag. Ezek a kártevők nagyon gyorsan szaporodnak, és egyik növényről átmásznak a másikra, rendkívül nagy étvágyúak, és nem válogatósak. Fejlődésüknek kedvez a túl magas hőmérséklet, a túl száraz levegő és a túltrágyázás. Rendszerint a levelek fonákán, az erek mellett helyezkednek el, és a növényi nedveket szívogatják. VÉDEKEZÉS: Növelje a levegő páratartalmát, mert az atkák nem bírják a páradús környezetet, azonnal elpusztulnak. Langyos vízzel többször zuhanyoztassa le a növényt. Ha csak lehet ne használjon kémiai alapanyagú rovarirtót szert. Arra ügyeljen, hogy jó alapossan mosson kezet, valahányszor a növény leveleihez ért. Kapcsolódó cikkek: Miért figyeljünk a takácsatkák elszaporodására? Honnan tudjuk, hogy a növényeinket takácsatka károsítja?
Kedves eni! A gyomokat kézzel és vegyszerrel is kell irtani. Lehet kontakt szerekkel (pl.: Glialka, Glifogan) is permetezni, mert csak azt öli meg, ahová fújja. Ezek totális gyomirtók, tehát a dísznövényekre vigyázzon. Azokat a részeket, ahová nem tudott fújni, kézzel érdemes kigyomlálni. A tapasztalataim szerint a mulcsozás nem megoldás. A geotextília sem megoldás, akárki, akármit mond.
Üdvözlöm! A sárga nyalókavirág (Pachistahis lutea) egy eléggé igényes növény. A kiszáradás és a túlöntözés is gond lehet. Nagyon szereti a párát, de a túlöntözéstől elpusztulhat. A visszavágást jól tette, mert tavasszal amúgy is érdemes visszavágni minden évben. Szerintem ki fog hajtani, és még bokrosabb lesz!
A következő weboldalt tudnám ajánlani: www.tulipanvilag.hu Ez Magyarország egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb oldala, ami a hagymás növényeket illeti.
A Granny Smith almafák ajánlott porzófái a következők: Cox Orange, Delicious, Jonathan, Golden klónok, Starking. A lényeg, hogy a két fa fajta virágzási ideje nagyjából ugyanakkorra essen.