1666. Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.
Linné a Protea nemzetséget Proteuszról, az alakját változtatni tudó tengeristenről nevezte el. A nemzetség 115 különböző fajt számlál, köztük örökzöld bokrokat, fákat. A virágok gyakran nagyok, mutatósak, kúp alakúak.
A különböző Delphinium fajok keresztezéséből származó fajtákat foglaljuk össze szarkaláb (Delphinium cultorum) néven. A legszebb, legmutatósabb évelők közé tartozik. Vágott virágként, csokorba kötve is tökéletes.
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy várjanak árpilisig, májusig a füvesítéssel és addig is rendszeresen fújják totális gyomirtóval, amint kihajtanak a hajtások, mert azt hiszem lesz még belőlük bőven!
Kedves Betty! Próbálja átültetni, laza jó vízgazdálkodású földbe, mégpedig úgy, hogy egy rész virágföld és egy rész rostos tőzeg keverékéből álljon az új talaj. A régi földet óvatosan fejtse le a gyökerekről, de ne teljesen és 2-4 cm-el nagyobb cserépbe ültesse át a növényt, és tegye kicsit melegebbre. Szerintem a tömött régi talaj és a lehetséges pangó víz lehet az oka a levél sárgulásnak.
Tisztelt kérdező! Az orchidea magvetés alapfeltétele egy steril laboratórium a magok előkészítéséhez és mesterséges táptalajba vetéséhez, majd később a tűzdelésükhöz. A kettő közötti időszakot viszont üvegben, légmentesen lezárva, adott hőfokon és megfelelő mesterséges fénnyel megvilágítva töltik. Minden feltétel teljesülése esetén úgy 11-16 hónap múlva kiültethetők az üvegből, de az már egy újabb macera. Üdv
Kedves Olvasónk! Oldalunk nem foglalkozik növények árusításával. A nagyobb virág- és növényüzletek oldalain ajánlott szétnézni. A következő holnapon is megnézheti: http://www.bakker-holland.hu/
Kedves Papp Levente! Valóban ezek a növények nem túlzottan kedvelik a Nitrogén gazdag termőhelyet, de a többi növény nagyon meg hálája, mert a Nitrogéntől lesz szép zöld és erős a növény. A (zöld)bab, hagyma, fokhagyma stb növények esetében én az érett komposztot, vagy érett istállótrágyát, illetve a komposztált szarvasmarhatrágyát javaslom. Ezek a kiváló tápanyag tartalmuk mellett, nagyon jó talajjavítók és teljesen természetes, azaz bio.