1666. Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.
Linné a Protea nemzetséget Proteuszról, az alakját változtatni tudó tengeristenről nevezte el. A nemzetség 115 különböző fajt számlál, köztük örökzöld bokrokat, fákat. A virágok gyakran nagyok, mutatósak, kúp alakúak.
A különböző Delphinium fajok keresztezéséből származó fajtákat foglaljuk össze szarkaláb (Delphinium cultorum) néven. A legszebb, legmutatósabb évelők közé tartozik. Vágott virágként, csokorba kötve is tökéletes.
Narancseper - Maclura pomifera Észak-Amerikából származó, lombhullató, tövises cserje vagy fa, jellegzetes álterméssel. Hiába illatos, ugyan nem mérgező, de élvezhetetlen íze miatt emberi fogyasztásra alkalmatlan. A ma élő állatok sem igen fogyasztják, azonban egyes kutatók úgy vélik, hogy a kihalt, nagy termetű emlősök (például a mammutok) táplálkoztak vele.
Kedves bonsai barátom! A gyökér korhadása általában a túlöntözés következménye. A növények szeretik a változó vízháztartású talajokat. Az öntözések között hagyjuk kicsit kiszáradni a földet. Amikor a föld felső rétege száradást mutat, öntözni kell! Nyáron általában nagyobb a vízigénye a növényeknek, télen kevesebb, de ez elsősorban a tartási körülményektől függ! A víz mennyisége legyen bőséges, de locsolás után úgynevezett „pangó víz” nem maradhat a tálban, mert ez gyökérrothadást okozhat! A korhadt részeket éles bonsai szerszámokkal ki kell metszeni az élő részig! A seb felülete egyenes, roncsolásmentes legyen, amit lehetőleg hormonális hatású sebkezelővel le kell kezelni! A hormon segíti a kallusz képződését! További segítségért hívjon a: +36 30 9221 647 telefonon üdvözlettel Katona Ervin elnök Egyetemi Bonsai Club
Igen, érdemes átültetni és a rohadásnak indult gyökereket bátran vissza kell kurtítani. Magát a növényt is visszametszheti ezzel egy időben. Aztán bízni a növény 30 éves életösztönében! Érdekességek a piros hibiszkuszról Hibiszkusz a lakásban
Üdvözlöm! A lombvesztés természetes ebben az időszakban a 10-15 levél nem probléma. Az ültetőközegen lévő moha addig nem gond amíg nincs túlöntözve, mivel így nehezebben szárad ki és nem kellő mértékben levegőzik az ültetőközeg, én nem hagynám rajta. Öntözni kb 2 hetente javasolt, inkább kicsit szárazabb legyen a közeg, mint folyamatosan nedves. Az átültetést mindenképp javasolnám, mivel még az eredeti közegben van ami hosszú távon nem megfelelő a fának. Az ültetőközegnek megfelelő "A " tip virágföld 1/3 % , + 1/3 % folyami homok, + 1/3% apró kavics vagy sóder. Tápoldatozni márciustól szeptemberig heti 1 alkalommal bonsai tápoldattal, szeptembertől februárig 2 hetente egy alkalommal javasolt. Az ablaktól te tartsuk 1 méternél távolabb. Bővebben a bonsaiok neveléséről>> Üdvözlettel: Hirth János
A tulipánhagymákat a legkésőbb a téli fagyok előtt el kell ültetni, hogy gyökeret eresszenek. A holland virágpiac minden szezonban árul virághagymát, ami sajnos csak turista fogás :minősége és eredőképessége szeptember és október kivételével valószínűleg csökkent. 5 fok körüli hőmérsékleten kell tárolni őket és amint felenged a talaj el kell ültetni őket. Eredésre virágzásra ilyenkor már sokkal kisebb a garancia, de azért van remény. Legnépszerűbb tavaszi virághagymák