1666. Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz!
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.
Linné a Protea nemzetséget Proteuszról, az alakját változtatni tudó tengeristenről nevezte el. A nemzetség 115 különböző fajt számlál, köztük örökzöld bokrokat, fákat. A virágok gyakran nagyok, mutatósak, kúp alakúak.
A különböző Delphinium fajok keresztezéséből származó fajtákat foglaljuk össze szarkaláb (Delphinium cultorum) néven. A legszebb, legmutatósabb évelők közé tartozik. Vágott virágként, csokorba kötve is tökéletes.
Üdvözlöm! Nem gondolnám, hogy a trágya a probléma, mert a beültetés után szinte egyből jelentkezett volna a probléma, illetve a gyökérperzselésnél nem csak az alsó levelek sárgulnak. Elképzelhető, hogy csak az átültetés viselte meg, kell idő, hogy akklimatizálódjanak a növények az új környezethez. Sajnos más ötlet nem jut eszembe. Alulról öntözze kis vízadagokkal, a cserép tetején a föld időről időre kissé száradjon ki. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Igen, le kell törni az elnyílt virágokat. Tápoldatozza a töveket 2-3 hetente, hogy sok-sok évig virítsanak. A kirzantémokat érdemes minden tavasszal átültetni, a gyökerükről a földet lemorzsolni, és friss, új földbe helyezni őket. Felszedni a hagymákat május végén, június elején kell, amikor már visszahúzódtak a földbe. Nyáron hűvös, fényszegény helyen kell őket tárolni, majd szeptember közepén kiültetni. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Zsuzsa! Nem lesz probléma be fogják tölteni a talajtakaró funkciójukat. Figyelni kell majd őket és időközönként ritkítani, hogy ne nyomják el egymást, de egyébként remekül meg fognak férni egymás mellett. Igényeiket tekintve nincs nagy különbség köztük. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Remek választás lehet a selyemakác, a díszalmák, díszcseresznyék és mezei juhar. Mind jó tűrőképességű, nem érnek az égig és egyik sem allergizál. Ha az első 2-3 évben odafigyel rá, és öntözi a nagy nyári melegekben, akkor biztos az eredés. Legalább 50-60 cm mély ültetőgödröt javaslok, és a kitermelt földet keverje be 40-50 liter trágyával. Az ültetés után bőségesen be kell öntözni a fát, és nem árt kikarózni sem. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Krisztina! Több kérdést felvet a megtervezett kertrészlet.Mint például milyen széles lesz a kiemelt ágyás lépcsője. Javasolom,hogy először épüljön meg az ágyás és a napjárást addig is figyelje meg, hogy mettől meddig marad árnyékos, napos a terület minden évszakban.Ehhez igazítva érdemes növényeket válogatni amit egy szakember segítségével, de egy alapos növényismerettel rendelkező nővényárus is megtud tenni.Nem csak a növény fajtája a legfontosabb egy ültetés során, hanem a környezet is, a talaj amibe kerülnek.Molnár Gábor Éva kertészmérnök