1881. Szürkemarhából gyártat szalámit a nemzeti park?
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség.
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.
Zöldségeink fejlődéséhez, virágzásához elengedhetetlen tényező az öntözés, főleg a forró nyári napokon. Rendkívül fontos megtanulni mikor, hol és mennyit öntözzük veteményeskertünket?
Valószínű, hogy túl száraz levegőjű helyen tartja szobapáfrányát. Javaslom, hogy permetezéssel naponta párásítsa a növény környezetét, mivel elég páraigényes. Ha kéthetente tápoldatozza, az is segíthet. <br>Gondozásáról többet is megtudhat alábbi cikkünkből.
A licsi Kínából származó örökzöld növény. Ma már Nyugat-Indiában és Ausztráliában is elterjedt. <p>Sárgás virágai vannak. A termése piros, gömbölyded alakú, kissé szamócára hasonlít. A gyümölcshéj alatt fehér, zselés állagú hús van, ami édes-savanyú ízű, fűszeres illatú. A hús belsejében fényes, barna, ehetetlen mag rejtőzik, ami könnyen elválasztható.<p>Fogyasztják nyersen, párolva, aszalva, de öntetet is lehet készíteni belőle.
Többféle oka lehet a növények száradásának pl. a túlöntözés, a száraz levegő. Vannak olyanok, amelyeket a hirtelen hőmérsékletváltozás, (pl. huzatos szoba) visel meg. A tápanyaghiányból is adódhatnak hasonló probélmák. Arra kell törekedni, hogy minden növénynek ismerjük az igényeit és ahhoz alakítsuk a környezeti feltételeket. A karácsonyi kaktusz például érzékeny a túlöntözésre.
A birs a középkötött jó vízgazdálkodású, levegős talajokon termeszthető. Száraz viszonyok között, meszes talajon a gyümölcse nem fejlődik rendesen. Ez lehet az egyik ok, a másik, hogy a birs önmeddő (néhány fajta gyengén öntermékeny), ezért magányosan álló fákon nem nagyon tudnak a virágok megtermékenyülni.
A madarak elleni védelem valóban nem egyszerű, a falvakban sok helyen látható madárijesztő sem túl hatékony. Én az Ön helyében kihelyeznék pár madáretetőt a fákra, gazdagon megtöltve élelemmel, hogy "eltereljem a madarak figyelmét".<p>A vetést lehetőleg szélcsendes időben végezze, majd gereblyével kicsit dolgozza be a talajba a magvakat, ezzel is megakadályozva, hogy a madarak könnyen kicsipegessék őket. A vetés után pedig hengerrel tömörítse és öntözze meg a talajt!<br>Fűmagvetéssel kapcsolatosan még több hasznos információt talál cikkeinkben.