1881. Szürkemarhából gyártat szalámit a nemzeti park?
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség.
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.
Zöldségeink fejlődéséhez, virágzásához elengedhetetlen tényező az öntözés, főleg a forró nyári napokon. Rendkívül fontos megtanulni mikor, hol és mennyit öntözzük veteményeskertünket?
A crossandra kedveli a világos de nem tűző napos helyet és a sok párát. Ha száraz levegő és a túl locsolás éri, akkkor elhullajtja a levelét. A hajtásokat vissza lehet vágni, szaporításával nem érdemes foglalkozni, bonyolult és nem túl sikeres. Édenkertész
Kedves Berni! Az avokádófa általában 4-6 éves korban fordul termőre; virágzás után kb 6-9 hónap múlva lehet leszedni a termését.
A paradicsom piros színanyagát a likopin adja, mely a karotinoidok családjába tartozó, aciklikus szerkezetű élelmiszeralkotó bioaktív vegyület. A likopin a növényekben a fotoszintézis folyamata során felhasználja a fényt, és védi a sejteket az UV-sugárzástól. A likopin bioszintézisét számos tényező befolyásolja, ezek közül az egyik legjelentősebb a hőmérséklet. A bogyók felszínhőmérséklete meghatározza a likopin szintézisét. Minél nagyobb mértékben és minél hosszabb ideig haladja meg a bogyókat ért hőmérséklet a 30-32°C-ot, annál kisebb lesz a paradicsom likopintartalma.
Nincs semmi gond vele. A lepkék virágzásához az éjszakai és nappali hőmérséklet között legalább 12-15 fok különbségnek kell lennie kb. 3 héten keresztül. Ez a mi viszonyaink között általában ősszel történik.Várni kell addig,vagy éjszakára hűvös helyre(pincébe)vinni,akkor lehet gyorsítani a virágzást.
A képen szereplő növény egy viaszvirág: Hoya compacta Közepesen öntözzük. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye nagy. Hőigénye közepes. A növény dugvánnyal szaporítható.