1881. Szürkemarhából gyártat szalámit a nemzeti park?
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség.
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.
Zöldségeink fejlődéséhez, virágzásához elengedhetetlen tényező az öntözés, főleg a forró nyári napokon. Rendkívül fontos megtanulni mikor, hol és mennyit öntözzük veteményeskertünket?
Bűnösök lehetnek a takácsatkák: a kártevők kártételétől megsárgulhat a levelek felszíne. Egy idő után a levelek fonákján fehér hálószerű szövedéket fedezhetünk fel. Ezek a kitartó kártevők nem állhatják a magas páratartalmat, és elpusztulnak, ha a levelek fonákját rendszeresen vízzel permetezzük. Ha nem tapasztal ilyesmit, akkor a túlzott trágyázás is bűnös lehet. Trágyázáskor földje ne legyen száraz! Nyáron legyen a növény szórt fényben, hogy leveleit ne érje közvetlen déli napsugár, a tűző napfényen a levelek hegye szintén megsárgul. A talaja inkább nyirkos legyen, ne vizes!
Lehet. Télen pedig a talaj átfagyása ellen védekezhetünk úgy, hogy lombbal, mulccsal, fenyőkéreggel vastagon takarjuk. Hosszabb, csapadékmentes időjárás esetén, a fagymentes napokon öntözzük meg a növényeket. A napsütéses téli időben helyezzünk árnyékolót a növények köré és fölé. Ez lehet nádfonat, vagy Raschel háló. Majd, ha szépen megnőtt, újra és újra vágja le róla a nehéz oldalágakat. Ügyeljen arra, hogy ne közvetlenül a törzsnél vágja le. A növekedési fázisban (június, július, augusztus és szeptember hónapokban) is szabad még metszeni, de ezt követően csak a túl hosszúra nőtt hajtásokat vágja le.
Ne aggódjon, természetesen ki lehet ültetni!
A képről nem látom jól, hogy a tuja levelei a tövénél zöldek-e még, vagy már ott is elsárgultak. Ez esetben sajnos nem lehet mit tenni vele, ki kell vágni, mert elhalt. Ha azonban még nem teljesen elsárgult, mellékeltem egy cikket, amiben olvashat a tennivalókról. Remélem még megmenthető a tuja, mert nagyon szép az élő sövénye, ahogy a képről látom!
A Schefflerát nem nehéz nevelni, ha mérsékelten meleg helyen tartjuk, és vigyázunk, hogy hideg huzat ne érje. A korral felkopaszodik. Pajzstetű-érzékeny, különösen az új hajtásokra kell figyelni. Fontos, hogy vízzel permetezzük a leveleit. Átlagos meleg, télen legalább 13 °C. Ha lehet, kerüljük a 21 °C feletti hőmérsékletet is.Világos, közvetlen napsütéstől mentes helyen tartsuk. Egy kis árnyékhoz is alkalmazkodik.