1881. Szürkemarhából gyártat szalámit a nemzeti park?
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség.
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.
Zöldségeink fejlődéséhez, virágzásához elengedhetetlen tényező az öntözés, főleg a forró nyári napokon. Rendkívül fontos megtanulni mikor, hol és mennyit öntözzük veteményeskertünket?
Készítsen permetlevet Decis vagy Fendona nevű rovarölő szerből. Keverjen hozzá szappanlevet is, ami gátolja a tapadást, ezzel permetezze meg a növényt. Zuhanyoztatni sem árt és tápoldatra is szüksége lesz, a virágzás beindítása miatt.
Üdvözlöm! Az encián (Solanum rantonettii) tavasztól-őszig szaporítható, hajtásdugványozással. A kb. 5-10 cm-es dugványokat úgy kell a szaporító közegbe rakni, hogy a szár magvastagodott része (nódusz) alatt fél cm-el készítsünk metszlapot éles késsel, vagy ollóval. Az alsó levelekek csípjük le, és esetleg a vágásokat gyökeresedési hormonba márthatjuk, ami bárhol beszerezhető (alfa naftil ecetsav). A dugványokat tőzegbe, vagy perlit-tőzeg keverékébe tegye, és mindig legyen nedves a közeg. 25 °C-fok körül néhány hét alatt kigyökeresednek a dugványok. A már kész növénykéket el lehet ültetni kb. 10 cm-es cserépbe. A növény minden része egyébként mérgező!
Ennek nagyon kell örüli! Mert szobai körülmények között általában nem virágzik, így levéldísznövényként szülőhazáján kívül az "esernyőfa" nevet ragasztották rá. A levélnyeleken a kéz ujjaihoz hasonló, ernyőszerűen elhelyezkedő levelei fényesek, bőrszerűek, sötétzöldek vagy sárgán foltosak. A fiatal növényeken 4-5 levélke, míg az idős, fejlett példányokon 12 vagy több levélke ül.
Ha a szavatossága még nem járt le, akor igen.
Üdvözlöm! Én úgy érzem, hogy a talaj lehet a fő okozója a tüneteknek. Szerintem Ön agyagos, kötöttebb talajú helyen lakik, mert ez a talajtípus produkál ilyen tüneteket. Az ibolyafa (Tibouchina urvilleana) egyébként is laza és savanyú talajt igényel. Azt javaslom, hogy ássa körbe legalább 20-25 cm szélesen a gyökérlabda körül és töltse fel tőzeg és komposztált marhatrágya keverékével. A kötött talajon egyébként a gyökerek el kezdenek rothadni, illetve gombásodni. A tőzeg 3-4 szer annyi legyen, mint a trágya. Minden nap kell öntözni, főleg nyáron, de ne álljon vízben! Tavasszal alaposan vágja vissza, amint a rügyek el kezdtek hajtani. Jövőre biztosan rende fog jönni!