1881. Szürkemarhából gyártat szalámit a nemzeti park?
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Saját termékkel rukkolt elő a Körös-Maros Nemzeti Park. Szalámit gyártatnak a magyar szürkemarhákból. Természetesen csak a feleslegessé vált, vagy kiöregedett állományból.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség.
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.
Zöldségeink fejlődéséhez, virágzásához elengedhetetlen tényező az öntözés, főleg a forró nyári napokon. Rendkívül fontos megtanulni mikor, hol és mennyit öntözzük veteményeskertünket?
Üdvözlöm! A magokat márciusban kell elvetni laza, homokos talajba, kb 3-4 cm mélyen. Arra nagyon kell ügyelni, hogy soha ne száradjon ki, mert elpusztul a gyenge, friss csíra. Mindig legyen nedves a talaj, de ne tocsogjon!
Üdvözlöm! A képen egy könnyezőpálma (MOnstera deliciosa) van. A fiatal levelek amik most vannak, azok idővel szeldeltebbek lesznek, "lyukas" lesz.
Kedves Császárné! Attól függ, hogy hol törött el és hogyan. Szerintem ki fog hajtani, eléggé bírja a kiképzést!
Üdvözlöm! A képen egy afrikai növény, egy: Microsorum punctatum van. Ez a különleges páfrány mélyzöld színével és vastag, erős, de mégis változatos levélzetével díszít. Árnyékos helyet kedvel, víz- és páraigénye nagy.
Kedves Olvasónk, A sárgulásról már többször írtunk, gyakori probléma: Sárguló leveleket okozhat a nitrogén hiánya, ekkor megfelelő tápanyag utánpótlással orvosolhatjuk a problémát. Túlöntözésre szintén reagálhat a levelek elsárgulásával növényünk, ez ellen, az öntözések számának, vagy a víz mennyiségének csökkentésével tehetünk. A kevés fény, túlságos hideg vagy meleg, szintén okozhatják a levélzet sárga elszíneződését. Ebben az esetben célszerű más helyet választani a szobanövény számára. Segítség! Sárgul a növényem! Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 1. rész >>