211. SZENTLŐRINCI KERTÉSZBÖRZE 2005
A szentlőrinci Kertészbörze 2005-ben másodjára, nagyobb forgalommal nyitotta meg kapúit. Tekintse meg a rendezvényen készült rövid videót!
A szentlőrinci Kertészbörze 2005-ben másodjára, nagyobb forgalommal nyitotta meg kapúit. Tekintse meg a rendezvényen készült rövid videót!
A körte az emberiség régóta kedvelt gyümölcse, több, mint 3000 éves múltja van, évente kb. 15-18 kg-ot majszolunk belőle. A körtefa gondozása egyszerű, de fontos a kártevők és kórokozók elleni védekezés, hogy élvezhessük a finom és egészséges gyümölcsöket.
A kaktuszok rendkívül változatos méretűek, alakúak. Egyes kaktuszok különleges formájukkal, míg más fajok pompás virágukkal hódítanak szerte a világban. Nézzük a gyönyörű kaktuszvirágokat!
Az Édenkert szavazóinak kedvenc bogara a szarvasbogár, Európa legnagyobb bogara lett. A következő cikkben e bogár életét mutatjuk be.
A hortenzia latin eredetű név és a Hortensius római nemzetségnévből származik. Jelentése: "kerti virág". Ma már kék színben is pompázik. Ahogyan a kék rózsa, fekete tulipán vagy a lila szegfű... A kertészek egy kis trükkel képesek a virágok színét is megváltoztatni! De hogyan?
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.