2411. Hogyan süssünk sajtos kenyeret?
Ez egy szokatlan és ízletes kenyér recept! Különlegessége a hozzávalókban rejlik, amelyek sok fehérjét tartalmaznak. Nézzük, hogy hogyan készül ez a nem mindennapi kenyér!
Ez egy szokatlan és ízletes kenyér recept! Különlegessége a hozzávalókban rejlik, amelyek sok fehérjét tartalmaznak. Nézzük, hogy hogyan készül ez a nem mindennapi kenyér!
Az olasz kenyérlepényt egyszerű elkészíteni, ugyanakkor sokféleképpen lehet variálni. Ezúttal a levendulás focaccia elkészítésének menetét tanuljuk meg. Nézzük hát, hogy milyen hozzávalókra van szükség az elkészítéséhez!
Ha szeretjük a levendulát és a créme bruléet, akkor biztosan el fog bűvölni ez a desszert! Tanuljuk meg, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a francia különlegességet, ami biztosan az egész család kedvence lesz.
A levendulát évszázadok óta használják gyógyításra. Egykor létfontosságúnak tartották, hogy minden házban legyen belőle. Mindenre használták az idegbetegségek kezelésétől kezdve az izomfájdalmak és a ficam gyógyításáig, a nyugodt alvás előmozdításától a reumás fájdalmak, a migrének és a szorulás enyhítéséig, sőt étvágyhozóként is alkalmazták.
Az előző részben részletes leírást adtunk a levendula gyógyhatásairól, ebben a részben pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan készíthetjük el a saját levendulás krémünket, és más érdekességeket.
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy várjanak árpilisig, májusig a füvesítéssel és addig is rendszeresen fújják totális gyomirtóval, amint kihajtanak a hajtások, mert azt hiszem lesz még belőlük bőven!
Kedves Betty! Próbálja átültetni, laza jó vízgazdálkodású földbe, mégpedig úgy, hogy egy rész virágföld és egy rész rostos tőzeg keverékéből álljon az új talaj. A régi földet óvatosan fejtse le a gyökerekről, de ne teljesen és 2-4 cm-el nagyobb cserépbe ültesse át a növényt, és tegye kicsit melegebbre. Szerintem a tömött régi talaj és a lehetséges pangó víz lehet az oka a levél sárgulásnak.
Tisztelt kérdező! Az orchidea magvetés alapfeltétele egy steril laboratórium a magok előkészítéséhez és mesterséges táptalajba vetéséhez, majd később a tűzdelésükhöz. A kettő közötti időszakot viszont üvegben, légmentesen lezárva, adott hőfokon és megfelelő mesterséges fénnyel megvilágítva töltik. Minden feltétel teljesülése esetén úgy 11-16 hónap múlva kiültethetők az üvegből, de az már egy újabb macera. Üdv
Kedves Olvasónk! Oldalunk nem foglalkozik növények árusításával. A nagyobb virág- és növényüzletek oldalain ajánlott szétnézni. A következő holnapon is megnézheti: http://www.bakker-holland.hu/
Kedves Papp Levente! Valóban ezek a növények nem túlzottan kedvelik a Nitrogén gazdag termőhelyet, de a többi növény nagyon meg hálája, mert a Nitrogéntől lesz szép zöld és erős a növény. A (zöld)bab, hagyma, fokhagyma stb növények esetében én az érett komposztot, vagy érett istállótrágyát, illetve a komposztált szarvasmarhatrágyát javaslom. Ezek a kiváló tápanyag tartalmuk mellett, nagyon jó talajjavítók és teljesen természetes, azaz bio.