2411. Hogyan süssünk sajtos kenyeret?
Ez egy szokatlan és ízletes kenyér recept! Különlegessége a hozzávalókban rejlik, amelyek sok fehérjét tartalmaznak. Nézzük, hogy hogyan készül ez a nem mindennapi kenyér!
Ez egy szokatlan és ízletes kenyér recept! Különlegessége a hozzávalókban rejlik, amelyek sok fehérjét tartalmaznak. Nézzük, hogy hogyan készül ez a nem mindennapi kenyér!
Az olasz kenyérlepényt egyszerű elkészíteni, ugyanakkor sokféleképpen lehet variálni. Ezúttal a levendulás focaccia elkészítésének menetét tanuljuk meg. Nézzük hát, hogy milyen hozzávalókra van szükség az elkészítéséhez!
Ha szeretjük a levendulát és a créme bruléet, akkor biztosan el fog bűvölni ez a desszert! Tanuljuk meg, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a francia különlegességet, ami biztosan az egész család kedvence lesz.
A levendulát évszázadok óta használják gyógyításra. Egykor létfontosságúnak tartották, hogy minden házban legyen belőle. Mindenre használták az idegbetegségek kezelésétől kezdve az izomfájdalmak és a ficam gyógyításáig, a nyugodt alvás előmozdításától a reumás fájdalmak, a migrének és a szorulás enyhítéséig, sőt étvágyhozóként is alkalmazták.
Az előző részben részletes leírást adtunk a levendula gyógyhatásairól, ebben a részben pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan készíthetjük el a saját levendulás krémünket, és más érdekességeket.
A PlanetBio kínálatában talál ökológiai gazdálkodásból származó chia magot: http://www.planetbio.hu/diok-es-magvak/planetbio-chia-magok-organikus-taplalekkiegeszito-100-bio.html. Mexikóban termesztik, családi gazdaságokban, megfelelve az organikus gazdálkodás minden (pl. vegyszermentes) feltételének, de természetesen aprómagkombájn-val takarítják be (mint mondjuk nálunk a kölest vagy a mákot). Az azték zsálya (Salvia hispanica L.) egy egyéves növény, szemben a hazánkban zsályaként ismert orvosi zsályával, ami egy évelő félcserje. Tehát vígan learatható és a következő évben újravethető. Amúgy én is szívesen fogyasztom
Üdvözlöm! Az erkélyen elég problémás a nevelésük, de odafigyeléssel megoldható. Az a lényeg, hogy minden nap öntözze meg és amikor meleg van, akkor reggel és este is. Mivel csak egy cserép föld áll rendelkezésre, ezért rendszeresen tápoldatozza. Nyáron hetente, tavasszal, ősszel hét hetente. A lakásban nem is bírják, tehát mindenképp az erkélyen kell teleltetni őket és kétheti öntözést igényelnek! Ez nagyon fontos a cserepes növényeknél, mert télen amikor kisüt a nap és felmelegszik, akkor a sejtfolyamatok beindulnak, amihez víz kell. A cserépben max fagyott víz van , vagy száraz föld. Gyakorlatilag kiszárad a növény, ezt szokták kifagyásnak elkeresztelni, de ezek nem fagynak meg, csupán víz kell télen is!
Kedves József, nem sikerült képet feltöltenie, kérem ismételje meg. Addig is ezen az oldalon sok leanderbetegség fel van sorolva, képekkel, átfuthatja, hátha megleli, amely Önnél jelentkezett:http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=34588181 Üdvözlettel: Édenkertész
Kedves Ari! A képen egy kőrislevelű juhar (Acer negundo) virágzásban lévő egyede van. Ezekből lesznek a kis helikopterek, ami a magja.
Kedves Hajni! Az első kérdés: A frézia nálunk melegházi dísznövény. Úgy kell a hőmérsékleti igényeit megválasztani, mint mondjuk a fikusznál. Fagyérzékeny, csak tartós jó időben ültesse ki. A második: a krizantémnál a dugványozás a legeredményesebb és legbiztosabb módszer! A magvetés már elég régen volt, ki kellett volna már kelni szerinte. A földbe túrjon bele óvatosan és nézze meg, hogy van-e csíra!