2776. Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása.
Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése.
Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle.
Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást.
Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.
Kedves Laci! Nehéz kérdés, mert ha gomba, vagy baktérium (esetleg vírus) betegség lenne, akkor a leveleken is látszódna valamilyen elváltozás, sárgulás stb. Szerintem valami kártevő lesz, de javaslom, hogy rovarölő (Chess 50 WG) és gombaölő (Chanmpion) szert keverve egyszerre permetezze ki. Ismételje meg egy hét múlva.
Kedves Gyanó Józsefné! Ennek a növénynem nem nagyon van hazánkban betegsége, de mindig van kivétel! Szerintem valami gomba betegség lehet a baj. Permetezze le Ridomil nevű szerrel a fát!
Üdvözlöm! Annyira ideális minden körülmény, hogy nem értem, miért nem virágzik. Szerintem túl fiatal a növény - (ez esetben jövőre biztosan virágozni fog), más okot nem találok erre! Szerintem türelem és virágozni fog!
Ez sok mindentől függ: milyen fajtát vett? milyen növekedési fázisban vette? hova ültette? az igényeinek megfelelően gondozza-e?
Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz. A fészekből kicsipegetett virágszirmok belsejében lévő bibék (Carthami flos) adják a fűszert.Felhasználható részei:virágszirmok belsejében lévő bibék (Charthamus tinctorius flos)mag (Chartamus tinctorius semen) Betakarítás: A tűzvörös, nyelves virágokat kézzel kicsípik, július közepétől 3-4 naponként. A teljes virágzás után a szirmok ráhajolnak a fészekre, lángvörös színűek lesznek. Virágzási ideje 4-5 hét. Termése fehér színű kaszat, 5-8 mm hosszú, a mag 4-5 évig csirázóképes.Elsődleges feldolgozás: a virágszirmot azonnal szárítani kell, természetes szárítása vékony rétegben kiterítve vagy történhet. Sérülésre érzékeny.