3011. Őszi esküvői dekoráció házilag
A tavasz után talán az ősz az egyik legideálisabb időszak az esküvők számára. Meleg színek, sok díszítési alapanyag a kezünk ügyében: termés, toboz, színes falevelek. Mutatunk néhány gazdaságos díszítési ötletet!
A tavasz után talán az ősz az egyik legideálisabb időszak az esküvők számára. Meleg színek, sok díszítési alapanyag a kezünk ügyében: termés, toboz, színes falevelek. Mutatunk néhány gazdaságos díszítési ötletet!
A Fitoland kertészet célul tűzte ki a vásárlók magas szintű szakmai tájékoztatását. Ezzel kívánják segíteni a szobai és kerti dísznövények kiválasztását és gondozását.
A diabétesz olyan rendellenesség, amelyet a magas vércukorszint okoz. Lássuk, milyen típusai léteznek a cukorbetegségnek, és milyen ételeket fogyasszunk, ha már ebben szenvedünk!
Amikor a női diétáról beszélek, nem a hóbortos étkezési szokásokra, vagy a gyors, egészségtelen evésre gondolok, hanem olyan étrendre, amely fedezi testünk alapvető szükségleteit, és megfelelő táplálkozáshoz vezet.
Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.