-
Személy-és vagyonőr
-
Autófényező
-
Szakács, Pizza szakács, Felszolgáló
-
Sales and Marketing munkatárs
-
Villanyszerelő
-
Segédmunkás
-
Építésvezető
-
Project manager
2023. 06. 02
-
Portás | Székesfehérvár
2023. 06. 01
-
Mérnökségi csoportvezető
2023. 06. 02
-
Karbantartó
2023. 06. 02
-
Szerviztechnikus
2023. 06. 02
-
Bankfióki gyakornok - VIII. kerület
2023. 06. 02
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk.
Dobjuk fel salátánkat ehető virágokkal!
A sarkantyúvirág (Centranthus)
A sarkantyúvirágot leginkább színezés céljából használják. Úgy virágai, mint levelei borsos aromát adnak a salátának.
![]() |
Sarkantyúvirág |
A körömvirág (Calendula officinalis)
A dúsan virágzó körömvirág bőségesen ellát minket szirmokkal. Szórjuk őket könnyedén a saláta tetejére.
![]() |
Körömvirág |
A fűszernövények virágai
A bazsalikom, snidling, kapor, édeskömyény és rukkola virágai mind egy-egy szikrányi aromát és színt adnak a salátáknak.
![]() |
Viola |
A viola (Matthiola)
Akár vadon növő, akár termesztett, a finom aromájú viola úgy feldob egy tál zöldségkeveréket, mint semmi más.
![]() |
Borágó |
Borágó (Borago officinalis)
Virító kék, csillag alakú virágai szép kontrasztot képeznek a saláta zöldjével. A virág finom íze az uborkáéhoz hasonló. A lágyabb textúra érdekében válasszuk le a virágot a száráról.