Ehető virágok - csodaszép ételek!
Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk.

Dobjuk fel salátánkat ehető virágokkal!

 

A sarkantyúvirág (Centranthus)

 

A sarkantyúvirágot leginkább színezés céljából használják. Úgy virágai, mint levelei borsos aromát adnak a salátának.

 

sarkanty_width
Sarkantyúvirág

 


A körömvirág (Calendula officinalis)

 

A dúsan virágzó körömvirág bőségesen ellát minket szirmokkal. Szórjuk őket könnyedén a saláta tetejére.

 

Körömvirág
Körömvirág


A fűszernövények virágai

 

A bazsalikom, snidling, kapor, édeskömyény és rukkola virágai  mind egy-egy szikrányi aromát és színt adnak a salátáknak.

 

Viola
Viola

A viola (Matthiola)

 

Akár vadon növő, akár termesztett, a finom aromájú viola úgy feldob egy tál zöldségkeveréket, mint semmi más.

 

Borágó
Borágó


Borágó (Borago officinalis)

 

Virító kék, csillag alakú virágai szép kontrasztot képeznek a saláta zöldjével. A virág finom íze az uborkáéhoz hasonló. A lágyabb textúra érdekében válasszuk le a virágot a száráról.

 

Még több gyönyörű, ehető virág itt: Virágkonyha>>

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Milyen mutatós, 2-3 féle növényt ültessek piros álló muskátli mellé kaspóba, a teraszra?

Muskátlik mellé gyakran szoktak ültetni petúniát, verbénát vagy tömpevirágot.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.