3011. Őszi esküvői dekoráció házilag
A tavasz után talán az ősz az egyik legideálisabb időszak az esküvők számára. Meleg színek, sok díszítési alapanyag a kezünk ügyében: termés, toboz, színes falevelek. Mutatunk néhány gazdaságos díszítési ötletet!
A tavasz után talán az ősz az egyik legideálisabb időszak az esküvők számára. Meleg színek, sok díszítési alapanyag a kezünk ügyében: termés, toboz, színes falevelek. Mutatunk néhány gazdaságos díszítési ötletet!
A Fitoland kertészet célul tűzte ki a vásárlók magas szintű szakmai tájékoztatását. Ezzel kívánják segíteni a szobai és kerti dísznövények kiválasztását és gondozását.
A diabétesz olyan rendellenesség, amelyet a magas vércukorszint okoz. Lássuk, milyen típusai léteznek a cukorbetegségnek, és milyen ételeket fogyasszunk, ha már ebben szenvedünk!
Amikor a női diétáról beszélek, nem a hóbortos étkezési szokásokra, vagy a gyors, egészségtelen evésre gondolok, hanem olyan étrendre, amely fedezi testünk alapvető szükségleteit, és megfelelő táplálkozáshoz vezet.
Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.