3161. Mentás-currys zöldborsóleves
A menta fokozza a borsó édes ízét, a curry pedig melegséget ad neki. Lássuk, hogyan készül a mentás-currys borsóleves!
A menta fokozza a borsó édes ízét, a curry pedig melegséget ad neki. Lássuk, hogyan készül a mentás-currys borsóleves!
A hóvirágnak (Galanthus) körülbelül 75 faja és fajtáját tartják számon. Kertbe is lehet ültetni.
Habár a Musa Cavendishii törpebanán gyümölcse nem ehető, mutatós kinézete miatt felkapott szobanövénykét tartják számon. Ismerjük meg jobban ezt banán fajtát!
A marokkói édesburgonya receptjére az egyik kedvenc szakácskönyvemben akadtam rá. Könnyen és gyorsan el lehet készíteni, a pompás ízéről már nem is beszélve!
Íme egy újab borsó finomság. Egy kalasszikus francia vinaigrette tökéletes kiegészítője a cukorborsónak. Lássuk, hogy készül ez az ínycsiklandozó étel!
Kedves József! Egyértelműen a körterozsda diagnosztizálható. A levél fonákán azok a kórokozó termőtestei. Általában a boróka a köztesgazdája ennek a gombának. A borókán képződő bazidiospórák fertőzik a körte levelét. VAlószínüleg van a közelben az Ön kertjében boróka. A leveleken sárga-narancs színű kis foltok jelennek meg, amik a képen is látható nagy piros folttá színeződnek. A körte közelében lévő borókát nézze át és távolítsa el a fertőzött ágait. A termőtestek sajnos már üresek, tehát kihullott már a spóra, ami a borókát visszafertőzi és kezdődik a folyamat újra.
Kedves Judit! Az Ön helyében még várnék és amikor látja, hogy intenzíven növekszik a sarj növényke, akkor leválaszthatja. Amire ügyelni kell, hogy óvatosan válassza el az anyanövénytől, ne sérüljön és legyen rajta megfelelő gyökér mennyiség! Ezután elültetheti és szépen fog fejlődni.
Üdvözlöm! A képek alapján egyértelműen gyapjas pajzstetű. Ellenük felszívódó rovarölő szerrel kell védekezni. Actara a szer neve. Permetezze le és jól öntözze meg a növényt a permet keverékkel!
Üdvözlöm! Azt javaslom, hogy hagyja tavaszra! MOst következik a vegetációs időszak, hadd pihenjen és tavasszal egy erőteljes metszéssel is formálhatja.
Tisztelt Hajba Gyuláné! A Goji bogyót tudományos nevén Licium Barbarum a bokron teljes érettségében kell leszedni és 5 napig szárítani szükséges ahhoz, hogy édeskés mazsola és papaya ízű legyen egy kis savanykás ízkeveredéssel. Tehát szárítsuk meg és kóstoljuk meg utána is hogy milyen íze van. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök növényvédelmi szakmérnök www.aleonkert.hu