3291. Gyors és ízletes céklasaláta
A céklasaláta hozzávalói: 2 fej cékla, 1 szál torma, só ízlés szerint, kevés őrölt kömény, 6 evőkanál ecet, 2 evőkanál cukor.
A céklasaláta hozzávalói: 2 fej cékla, 1 szál torma, só ízlés szerint, kevés őrölt kömény, 6 evőkanál ecet, 2 evőkanál cukor.
Egyre többen alakítják ki saját maguk fűszerkertjét. De milyen növényeket is ajánlott balkonládákba ültetni? Cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök három rendkívül hasznos fűszernövényről mesél: a medvehagymáról, a snidlingről és a petrezselyemről!
Fazekas Sándor társadalmi vitára bocsátotta a Vidékfejlesztési Minisztérium 10 éves Nemzeti Vidékstratégiáját a karcagi Nagykunsági gazdafórumon. A stratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be.
Díszkertek, előkertek vagy utcafrontok kialakításakor mindig érdemes átgondolni, hogy milyen fákat vagy cserjéket szeretnénk oda ültetni. Cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök két különleges díszfát/cserjét ajánl a figyelmünkbe!
Hatalmas mennyiségű védett növényt loptak el a Bükki Nemzeti Parkot övező Natura 2000-es területről.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.