Gyors és ízletes céklasaláta
A céklasaláta hozzávalói: 2 fej cékla, 1 szál torma, só ízlés szerint, kevés őrölt kömény, 6 evőkanál ecet, 2 evőkanál cukor.

A céklasaláta elkészítése

  • 1-2 fej céklát megmosunk, meghámozunk és nyersen, sajtreszelőn lereszelünk.
  • Egy szál tormával ugyanezt tesszük, majd összekeverjük a lereszelt céklával.
  • Sózzuk, kevés őrölt köménymaggal, egy-két evőkanál kristálycukorral, öt-hat evőkanál 20%-os ecettel ízesítjük.
  • Vigyázni kell a cukorral, mert a cékla idővel megédesedik.
  • Néhány óra hosszat (szorosan lefedve) állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (de az aromája el ne illanjon).

Hideg ételekhez, főtt húsokhoz, virslihez, sült- és főtt kolbászhoz kitűnő saláta.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Kertem nagy része cserebogár pajorral fertőzött és gyomos. Mi a teendőm gyümölcsfa telepítés előtt?

Cserebogár ellen VAN vegyszeres védekezésre lehetőség az ültetés pillanatában. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.