3291. Gyors és ízletes céklasaláta
A céklasaláta hozzávalói: 2 fej cékla, 1 szál torma, só ízlés szerint, kevés őrölt kömény, 6 evőkanál ecet, 2 evőkanál cukor.
A céklasaláta hozzávalói: 2 fej cékla, 1 szál torma, só ízlés szerint, kevés őrölt kömény, 6 evőkanál ecet, 2 evőkanál cukor.
Egyre többen alakítják ki saját maguk fűszerkertjét. De milyen növényeket is ajánlott balkonládákba ültetni? Cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök három rendkívül hasznos fűszernövényről mesél: a medvehagymáról, a snidlingről és a petrezselyemről!
Fazekas Sándor társadalmi vitára bocsátotta a Vidékfejlesztési Minisztérium 10 éves Nemzeti Vidékstratégiáját a karcagi Nagykunsági gazdafórumon. A stratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be.
Díszkertek, előkertek vagy utcafrontok kialakításakor mindig érdemes átgondolni, hogy milyen fákat vagy cserjéket szeretnénk oda ültetni. Cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök két különleges díszfát/cserjét ajánl a figyelmünkbe!
Hatalmas mennyiségű védett növényt loptak el a Bükki Nemzeti Parkot övező Natura 2000-es területről.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.