3861. Gyümölcsszüret májusban és júniusban
Május-június hónapokban már több gyümölcsfaj termését szüretelhetjük. A betakarításkor azonban nagyon sok tényezőre oda kell figyelnünk. Ismerkedjünk meg ezekkel!
Május-június hónapokban már több gyümölcsfaj termését szüretelhetjük. A betakarításkor azonban nagyon sok tényezőre oda kell figyelnünk. Ismerkedjünk meg ezekkel!
Nyár elején is akad bőven munka kertben. Hoztunk egy részletes listát!
Törpe kajmán, háromszarvú kaméleon, smaragdzöld fapiton, keselyűteknős, orchideák, broméliák. Többek között ezeket a különleges élőlényeket is meg lehet majd csodálni június 2-3-án a Millenáris B épületében, ahol először rendezik meg a TerraPlaza Giganteát, Magyarország legnagyobb egzotikus állat és növény kiállítását és vásárát.
Alapvetően különbséget kell tennünk a benti- illetve a szabadföldi növénytermesztés között. A szabadban elvetett magok sokkal több veszélynek vannak kitéve, ezért gyakran több odafigyelést is igényelnek. A következőkben néhány gyakorlati tanácsot szeretnénk megosztani a szabadföldi növénytermesztéssel kapcsolatban!
Az óriási sünkaktusz (Echinocactus grusonii) a kaktuszfélék (Cactaceae) családjába tartozó, akár 0,5-1,2 m magasra is megnövő szubtrópusi növény.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.