481. Így főzd be a paradicsomot passzírozás és tartósítószer nélkül
Évek óta nem passzírozom a paradicsomot befőzésnél, a tippet még a szomszédasszonyomtól kaptam. Mutatom a receptet.
Évek óta nem passzírozom a paradicsomot befőzésnél, a tippet még a szomszédasszonyomtól kaptam. Mutatom a receptet.
A Green Team történetében először elhagyja a szárazföldi Európát és ellátgat az Azori-szigetekre, mellyel nemcsak az évad, hanem talán a teljen Green Team sorozat egyik legegzotikusabb kalandjának lehetnek szemtanúi a nézők. A műsorvezetők, McMenemy Márk és Szomoru Miklós dzsungelbe, tengerpartra, biofarmra és teaültetvénybe kalauzolja a rajongókat.
A Green Team évadzáró részében a nyári forróság utáni gondozásé, táplálásé a főszerep, na meg persze a befőzésé! Az évad 10. részében Havas Dóra gasztroblogger csatlakozik McMemeny Márkhoz és Szomoru Miklóshoz, hogy hasznos tanácsokkal lássa el a két műsorvezetőt a kertben termett zöldségek felhasználásával kapcsolatban.
Míg 20-30 évvel ezelőtt az volt a jellemző, hogy a fiatalok inkább a városiasodás felé tendáltak, addig ma épp az ellenkező tendencia figyelhető meg. Míg régebben nagyon kevés olyan fiatal volt, aki kertészkedésre adta a fejét, addig ma már akár a belvárosi házak erkélyein is láthatunk paradicsompalántákat élni és virulni.
Októberben és novemberben is nő, rántva pedig mennyei a lilatönkű pereszke. A 10 éves Ágoston elmondja, hogyan lehet könnyen felismerni.