Értékelve: 1x

Ne tessék mereven ragaszkodni a régen ismert fajtákhoz. A nemesítés eredményeképpen minden évben új fajták kerülnek forgalomba.

A kertészek már szorgalmasan látogatják a vetőmagboltokat és megvásárolják a tavasszal szükséges vetőmagokat. Ez nagy figyelmet igénylő feladat, amelynek sok fortélya van!

  • Semmiképpen sem szabad lejárt szavatossági idejű vetőmagot használni.
  • Az uborka, a zeller, a káposztafélék, a paprika és a paradicsom magja 4-5 évig csíraképes
  • A borsó, a bab és a fejessaláta 3-4 évig
  • Petrezselyem és a hagymafélék 2-3 évig tartják meg a csíraképességüket, de a feketegyökér, a kapor és a pasztinák magja már a magérést követő második évben is bizonytalanul csírázik ki.

 

paradicsom

 

Ne tessék mereven ragaszkodni a régen ismert fajtákhoz. A nemesítés eredményeképpen minden évben új fajták kerülnek forgalomba és ezek sokszor igen értékes, új tulajdonságokat hordoznak: többet teremnek, szebb, jobb ízű termést adnak vagy ellenállóak a betegségekkel szemben, tehát érdemesek a megismerésre és a termelésre.

Vetőmagvédelem: Mitől színesek a vetőmagvak?