Készítsünk betonszegélyt a kertünkbe!
A helyszínen készülő, tetszőleges íveket követő szegélyek nem csupán a kert díszévé válnak, hanem megkönnyítik a kertben végzendő munkát is.

A szegély maga akár tömör betonból is készülhet, melyet speciális gépekkel, meghatározott formában és helyen készítenek.

A profi szegélyépítő szolgáltatás igénybevételével elérhetjük, hogy az elkészült szegély esztétikus és időtálló legyen. A legegyszerűbb színezetlentől (betonszürke) kezdve szinte minden szín elkészíthető. A betonszegélyekbe akár izzósor is elhelyezhető, amely szolgálhat díszként, de valódi kerti világításként is.

Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?
Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?

A betonszegély előnyeia kertben

Elegáns, igényesen rendben tartott kert benyomását kölcsönzi a kertnek. Megkönnyíti a kerti munkát (fűnyírás, szegélynyírás). Elválasztja a kert elemeit, megakadályozza a díszítő, burkoló elemek keveredését, összemosódását.

A közvetlenül a szegély mellett is ki tud nőni, nem szárad ki, hiszen a betonszegélyhez nem szükséges oldalra kinyúló beton lábazatot kialakítani. Erős és tartós, gondozást nem igényel. Ha profi szolgáltatót bízunk meg a kivitelezéssel, gyors és tiszta munkavégzésre számíthatunk, amely nem forgatja fel a kertet.

Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?
Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?

Hogyan készül a betonszegély?

A betonszegély elkészítése a következő munkafolyamatokból áll: előzetes felmérés, árokásás, betonkeverés, szegélyezés, simítás, mintázás és színezés, szigetelés, majd végül rendrakás.

A kiforrott technológia gyors és tiszta munkavégzést tesz lehetővé. A munka során használt gépek saját erőforrással rendelkeznek, ezért nem veszik igénybe a ház elektromos hálózatát.

A szépítendő kertbe érkező munkacsapat (3 fő), az előzetes helyszíni felmérés idején kijelölt helyen elkészíti a szegély alapját. Az alap egy körülbelül 25 cm széles és 2-5 cm mély árok. A kiásott földet kívánság szerint elszállítjuk vagy a helyszínen elhelyezzük.

Ezalatt a csapat egyik tagja elkészíti a szegélyhez szükséges betont. A beton hagyományos összetevőin kívül műanyag szálerősítést és a kiválasztott alapszín festékanyagát is felhasználja. Az előkészített alapba történik a szegély elhelyezése. A szegélyező gép egyedi kiképzésének köszönhetően bármilyen íves vagy egyenes szegélyt képes elhelyezni. A beton folyamatosan adagolható, így a szegély viszonylag szilárd állagából eredően helyén marad és gyorsan megköt. Az esetleges felületi egyenetlenségeket erre a célra kialakított simító profilokkal kell eldolgozni.

A munka következő fázisában a kívánt minta és színezés (második vagy harmadik szín) kerül elhelyezésre az erre a célra kialakított szerszámokkal. A szegélykészítés utolsó fázisa a már elkészült szegély szigetelőanyaggal történő bevonása. A műanyag alapú szigetelőanyag megóvja a szegélyt a romboló környezeti hatásoktól. A szegélyezés befejezésével a munka még nem ért véget. A keletkezett felesleges anyagokat el kell szállítani, hogy a kerti munkának csak egyetlen nyoma maradjon: a betonszegély.

Szerző:

Megosztás

Édenkertész válaszol

Sugárarália nevű szobanövényem ami kinőtte a szobát. Valahogy ketté kéne vágom, de szeretném, ha mindkét része túlélné. . .

Érdemes megpróbálkozni a légbújtással, amelynek fázisai lépésről-lépésre itt olvasható:

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Érik a Lime

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.