Készítsünk betonszegélyt a kertünkbe!

Készítsünk betonszegélyt a kertünkbe!
A helyszínen készülő, tetszőleges íveket követő szegélyek nem csupán a kert díszévé válnak, hanem megkönnyítik a kertben végzendő munkát is.

A szegély maga akár tömör betonból is készülhet, melyet speciális gépekkel, meghatározott formában és helyen készítenek.

A profi szegélyépítő szolgáltatás igénybevételével elérhetjük, hogy az elkészült szegély esztétikus és időtálló legyen. A legegyszerűbb színezetlentől (betonszürke) kezdve szinte minden szín elkészíthető. A betonszegélyekbe akár izzósor is elhelyezhető, amely szolgálhat díszként, de valódi kerti világításként is.

Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?
Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?

A betonszegély előnyeia kertben

Elegáns, igényesen rendben tartott kert benyomását kölcsönzi a kertnek. Megkönnyíti a kerti munkát (fűnyírás, szegélynyírás). Elválasztja a kert elemeit, megakadályozza a díszítő, burkoló elemek keveredését, összemosódását.

A közvetlenül a szegély mellett is ki tud nőni, nem szárad ki, hiszen a betonszegélyhez nem szükséges oldalra kinyúló beton lábazatot kialakítani. Erős és tartós, gondozást nem igényel. Ha profi szolgáltatót bízunk meg a kivitelezéssel, gyors és tiszta munkavégzésre számíthatunk, amely nem forgatja fel a kertet.

Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?
Egy dekoratív betonszegély feldobja a díszkertet?

Hogyan készül a betonszegély?

A betonszegély elkészítése a következő munkafolyamatokból áll: előzetes felmérés, árokásás, betonkeverés, szegélyezés, simítás, mintázás és színezés, szigetelés, majd végül rendrakás.

A kiforrott technológia gyors és tiszta munkavégzést tesz lehetővé. A munka során használt gépek saját erőforrással rendelkeznek, ezért nem veszik igénybe a ház elektromos hálózatát.

A szépítendő kertbe érkező munkacsapat (3 fő), az előzetes helyszíni felmérés idején kijelölt helyen elkészíti a szegély alapját. Az alap egy körülbelül 25 cm széles és 2-5 cm mély árok. A kiásott földet kívánság szerint elszállítjuk vagy a helyszínen elhelyezzük.

Ezalatt a csapat egyik tagja elkészíti a szegélyhez szükséges betont. A beton hagyományos összetevőin kívül műanyag szálerősítést és a kiválasztott alapszín festékanyagát is felhasználja. Az előkészített alapba történik a szegély elhelyezése. A szegélyező gép egyedi kiképzésének köszönhetően bármilyen íves vagy egyenes szegélyt képes elhelyezni. A beton folyamatosan adagolható, így a szegély viszonylag szilárd állagából eredően helyén marad és gyorsan megköt. Az esetleges felületi egyenetlenségeket erre a célra kialakított simító profilokkal kell eldolgozni.

A munka következő fázisában a kívánt minta és színezés (második vagy harmadik szín) kerül elhelyezésre az erre a célra kialakított szerszámokkal. A szegélykészítés utolsó fázisa a már elkészült szegély szigetelőanyaggal történő bevonása. A műanyag alapú szigetelőanyag megóvja a szegélyt a romboló környezeti hatásoktól. A szegélyezés befejezésével a munka még nem ért véget. A keletkezett felesleges anyagokat el kell szállítani, hogy a kerti munkának csak egyetlen nyoma maradjon: a betonszegély.

értékelés